Αυτές τις κρίσιμες ώρες, χρειάζεται να υπάρξει ηρεμία, σύνεση και εθνική ευθύνη. Ο φόνος που έγινε τη νύχτα στο Κερατσίνι, μπορεί να αποσταθεροποιήσει πλήρως το πολιτικό σύστημα που άργησε να ξυπνήσει.

Επιβάλλεται από όλους να επικρατήσει ψυχραιμία, διότι αρκεί μια σπίθα για να τινάξει τα πάντα στον αέρα… Κυρίως χρειάζεται εθνική συνεννόηση και να βάλουν όλα τα κόμματα του συνταγματικού τόξου στην άκρη τις πολιτικές τους διαφορές και να εξετάσουν πως θα αντιμετωπίσουν το κύμα φασισμού.

Αναμφίβολα, η οικονομική κρίση που βιώνει η ελληνική κοινωνία τα τελευταία χρόνια, γίνεται όλο και πιο σκληρή και ορισμένοι θεωρούν ότι μπορούν να βάλλουν κατά των δημοκρατικών και  κοινοβουλευτικών θεσμών.

Διαπιστώνουμε ότι ακραίες περιθωριακές ομάδες που μέχρι χθες ήταν καταδικασμένες στη συνείδηση των πολιτών όχι μόνο έχουν καταφέρει να βρίσκονται στα κοινοβουλευτικά έδρανα και να προκαλούν τη δημοκρατία, αλλά και να επεκτείνουν διαρκώς την παρουσία τους στην κοινωνία με μεθόδους και πρακτικές που είχαμε ξορκίσει για δεκαετίες.

Η κατάσταση τείνει να τεθεί εκτός ελέγχου… Πολλοί επενδύουν στον πόνο και την οργή κοινωνικών ομάδων που έχουν θιγεί ή θίγονται από την κρίση, υποκινώντας βίαιες αντιδράσεις και προσπαθώντας  με καθαρά τραμπούκικες μεθόδους να αποκομίσουν μερικά πρόσκαιρα κομματικά οφέλη...

Είδαμε πολλά τους τελευταίους μήνες, όπου όμως και η Πολιτεία έδειξε αδικαιολόγητη ανοχή στους τραμπουκισμούς των ακροδεξιών και φασιστών.

Θέση μας είναι ότι ο λανθάνων και φανερός φασισμός  δεν μπορεί να επικρατήσει… Χρειάζεται άμεσα το πολιτικό σύστημα να δώσει λύσεις καίριες, διότι υπάρχει ο κίνδυνος σε λίγο ορισμένοι να πάρουν τα όπλα.

Newpost