Περίπου μιάμισι ώρα κράτησε η έρευνα, παρουσία εισαγγελικών αρχών, της Ελληνικής Αστυνομίας, στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην οδό Μεσογείων, στην οδό Δηλιγιάννη και σε άλλες περιοχές. 

Μετά την ολοκλήρωσή της, ο Ηλίας Κασιδιάρης, αφού απευθύνθηκε στους δημοσιογράφους με χυδαίους χαρακτηρισμούς, υποστήριξε ότι η Χρυσή Αυγή δεν έχει καμία σχέση με το έγκλημα του Κερατσινίου, το οποίο, όπως είπε «καταδικάσαμε από την πρώτη στιγμή απερίφραστα». 

Στη συνέχεια καταφέρθηκε εναντίον του «θλιβερού μνημονιακού κράτους, που βρήκε αφορμή να κάνει παράνομες εφόδους στα γραφεία του κόμματος και παράνομες προσαγωγές μελών μας» και πρόσθεσε: «Αυτό γίνεται επειδή φοβούνται τη Χρυσή Αυγή, φοβούνται την άνοδο των εθνικιστών, επειδή είμαστε Έλληνες. Τους λέμε ότι δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω. Όσο πόλεμο και να μας κάνουν, μας κάνουν πιο δυνατούς». 

Κατά τη διάρκεια της έρευνας άνδρες της Τροχαίας, που βρίσκονταν έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, διαπίστωσαν παράβαση παράνομης στάθμευσης στο αυτοκίνητο του Παναγιώτη Ηλιόπουλου, καθώς ήταν σταθμευμένο πάνω στο πεζοδρόμιο, ενώ οι αριθμοί των πινακίδων κυκλοφορίας ήταν καλυμμένοι με μαύρο πλαίσιο.

Σημειώνεται ότι στην έρευνα, παρόντες ήταν και οι βουλευτές του κόμματος, Γιάννης Λαγός, Ηλίας Παναγιώταρος, Ηλίας Κασιδιάρης, Χρήστος Παππάς και Παναγιώτης Ηλιόπουλος.