Δένδιας: Νομοθετικές παρεμβάσεις για το τι συνιστά ένοπλη ομάδα

Δένδιας: Νομοθετικές παρεμβάσεις για το τι συνιστά ένοπλη ομάδα

Την θλίψη του για τη δολοφονία του 34χρονου στο Κερατσίνι εξέφρασε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, ενώ προανήγγειλε αλλαγές στα άρθρα του ποινικού κώδικα περί εγκληματικής οργάνωσης και περί του τι συνιστά κατάρτιση ένοπλης ομάδας.

«Εκφράζω την θλίψη μου για την απώλεια ενός 34χρονου συνανθρώπου μας. Είμαι συγκλονισμένος και για αυτό ανέβαλα την συνάντηση με τον ιταλό ομόλογο μου», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δένδιας και πρόσθεσε:

«Τα επεισόδια στον Μελιγαλά, το Πέραμα καθώς και η αιματηρή συμπλοκή στον Κερατσίνι καταδικάζονται και πρέπει να αντιμετωπιστούν. Η πολιτεία δεν θα μείνει απαθής απέναντι σε αυτά τα γεγονότα. Ήδη αναλάμβουμε νομοθετικές πρωτοβουλίες σχετικά με την αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων. 

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης προανήγγειλε μάλιστα νομοθετική παρέμβαση για την τροποποίηση άρθρων του ποινικού κώδικα σχετικά με το τι συνιστά κατάρτιση ένοπλης ομάδας, διευκρινίζοντας ότι θα θέσει τη ρύθμιση σε δημόσιο διάλογο τις προσεχείς ημέρες.

«Η ΕΛ.ΑΣ. συνέλαβε το δράστη και έχει αρχίσει έρευνες στα γραφεία της Χρυσής Αυγής» πρόσθεσε.

Ο κ. Δένδιας, στην ανακοίνωσή του, σημείωσε ότι «οι έννοιες της ελεύθερης έκφρασης αποτελούν ακρογωνιαίους λίθους του πολιτεύματος. Καλώ όλες τις πολιτικές δυνάμεις να συναποφασίσουμε συνολικά ότι η κοινωνία δεν θα αποδεχθεί πράξεις υπονομευτικές για τη Δημοκρατία. Να συμφωνήσουμε όλοι μαζί για την βία. Να σταθούμε όλοι μαζί απέναντι σε αυτά τα φαινόμενα». 

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο