Εδώ και δύο μέρες η κυβέρνηση της FYROM διαρρέει ότι η Αθήνα πληρώνει Σκοπιανούς για κατασκοπεία.

Η κυβέρνηση Γκρούεφσκι ανακοίνωσε ότι οι αρχές ασφαλείας των Σκοπίων εξάρθρωσαν κύκλωμα που φέρεται να συνέλεγε πληροφορίες και να τις πουλούσε σε ξένες μυστικές υπηρεσίες.

Στο κύκλωμα αυτό , σύμφωνα με τις αρχές της FYROM, συμμετείχαν κρατικοί αξιωματούχοι, νυν και πρώην στελέχη

μυστικών υπηρεσιών, ποινικοί κατάδικοι, αλλά και δημοσιογράφοι.

Στις επίσημες ανακοινώσεις γίνεται λόγος για παροχή πληροφοριών έναντι αμοιβής, «κυρίως σε μία γειτονική χώρα». Μολονότι η χώρα αυτή δεν κατονομαζόταν, «διαρροές» στα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι πρόκειται για την Ελλάδα. Σύμφωνα με όσα μεταδίδονταν ανεπισήμως, ένας εκ των συλληφθέντων συναντιόταν κατά διαστήματα στη Χαλκιδική, με ανθρώπους των ελληνικών μυστικών υπηρεσιών και γινόταν συναλλαγή.Τους έδινε πληροφορίες και έπαιρνε χρήματα.

Στα Σκόπια έχουν συλληφθεί μέχρι τώρα είκοσι δύο άτομα ενώ οι έρευνες συνεχίζονται .

Η κυβέρνηση της FYROM δεν ανακοίνωνε έως και χθες το περιεχόμενο των πληροφοριών με τις οποίες κατηγορεί τους συλληφθέντες, επικαλούμενη το απόρρητο της ανάκρισης.

Μάλιστα τα Σκόπια δεν επέτρεψαν την είσοδο από τον μεθοριακό σταθμό των Ευζώνων στη χώρα μας, πριν από λίγες ημέρες, μιας πολύ δημοφιλούς στην ΠΓΔΜ λαϊκής τραγουδίστριας, ονόματι Σουζάνα Σπασόφσκι καθώς θεωρείται ύποπτη. Η τραγουδίστρια είχε μεταβεί σε χωριά της Φλώρινας για να παρουσιάσει το πρόγραμμά της.

Πάντως η αντιπολίτευση στα Σκόπιακατηγορεί την κυβέρνηση ότι επιχειρεί να δημιουργήσει κλίμα τρομοκρατία στον

πληθυσμό της χώρας και να τους φανατήσει.

Γ. Κοκ.