Ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος ολοκλήρωσε σήμερα τη διήμερη επίσκεψή του στο Λονδίνο και ο στόχος του ήταν να προωθήσει στην παραδοσιακή και στη σημαντική για την Ελλάδα βρετανική αγορά τις νέες μορφές τουρισμού που προσφέρει τώρα το ελληνικό τουριστικό προϊόν και μέσα στο πλαίσιο των νέων κυβερνητικών μέτρων για τη διευκόλυνση του ελληνικού τουρισμού.

Ο κ. Γερουλάνος είχε συναντήσεις με τους σημαντικότερους Βρετανούς τουριστικούς πράκτορες, με τους φορείς διαδικυτιακών κόμβων προώθησης ταξιδίων, με εταιρείες για την αλλαγή της εικόνας της χώρα που διαμορφώνεται σε σχέση με τα αστέρια και έδωσε συνεντεύξεις σε δύο δημοσιογράφους της Εφημερίδας "Γκάρντιαν" και στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

Ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού επεσήμανε ότι η συγκεκριμένη χρονική στιγμή θεωρείται εξαιρετικά σημαντική καθώς στις μεγάλες αγορές τώρα διαμορφώνεται το ενδιαφέρον για τις καλοκαιρινές διακοπές, γίνονται οι προκρατήσεις και προωθούνται τα σχετικά ταξιδιωτικά πακέτα.

"Το κλίμα", τόνισε, "είναι ήδη θετικό, με αύξηση στις προκρατήσεις. Όμως στόχος είναι να διευρυνθούν αυτές οι δυνατότητες τόσο στις παραδοσιακές αγορές, όπως Βρετανία και Γερμανία, που πέρσι παρουσίασαν μικρή υποχώρηση, όσο κυρίως στις μεγάλες αναδυόμενες αγορές".

Χθες ο κ. Γερουλάνος συναντήθηκε με τους επικεφαλής της εταιρείας "Trip Advisor" και η συζήτηση επικεντρώθηκε στη δυναμική που παρουσιάζεται αυτή τη στιγμή η ελληνική αγορά, σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας , αλλά κυρίως την ανάγκη να αλλάξει το σύστημα αστεροποίησης στα ελληνικά ξενοδοχεία.

Στον τομέα αυτό παρακολουθείται μία αντιστοιχία, που αναδεικνύεται με τρόπο συχνά δυσφημιστικό καθώς οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα μέσω Ίντερνετ να καταγγέλλουν συνθήκες που κρίνουν ότι δεν ανταποκρίνονται στα αστέρια που έχουν ορισμένα ξενοδοχεία. Προς την κατεύθυνση αυτή, δήλωσε ο Έλληνας υπουργός, διερευνάται το ενδεχόμενο συνεργασίας με την εταιρία "Trip Advisor" για την αλλαγή της εικόνας που διαμορφώνεται σε σχέση με τα αστέρια.

Στη συνάντησή του με την επικεφαλής της Expedia ο επικεφαλής της εταιρείας τόνισε στον Έλληνα υπουργό ότι ήδη υπάρχει σημαντική αύξηση προκρατήσεων για την Ελλάδα.

Στις επαφές του στο Λονδίνο ο κ. Γερουλάνος παρουσίασε την πολιτική του υπουργείου του για την ανάδειξη των αστικών κέντρων, της Θεσσαλονίκης μέσα από το πρόγραμμα "Σταυροδρόμι Πολιτισμών" και της Αθήνας μέσα από το πρόγραμμα "Athes Every Week".

Ο κ. Γερουλάνος θα συνεχίσει στο προσεχές διάστημα τις επισκέψεις του στις κορυφαίες αγορές μας στο πλαίσιο της προσπάθεια να αλλάξει οριστικά το κλίμα και για τον ελληνικό τουρισμό.

Οι επόμενες επισκέψεις του θα είναι στη μεγάλη τουριστική έκθεση του Βερολίνου και στην ταξιδιωτική έκθεση της Μόσχας.