Στην επισήμανση ότι το ΑΕΠ της Ελλάδας παρουσίασε στο δεύτερο τρίμηνο 2013 αύξηση για πρώτη φορά από την αρχή της κρίσης προχώρησε σήμερα Πέμπτη ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας, μιλώντας στο συνέδριο του Euromoney.

Κατά την ομιλία του που είχε ως θέμα «Η Ελλάδα στο κέντρο του διεθνούς επενδυτικού ενδιαφέροντος» ο κ. Στουρνάρας έκανε έμμεση αναφορά στα γεγονότα των τελευταίων ημερών λέγοντας πως αν η Ελλάδα βρίσκεται σήμερα στο δρόμο προς την οικονομική ανάκαμψη, αυτό το οφείλει στην πολιτική σταθερότητα, αλλά και στη χρηματοπιστωτική ομαλότητα και το δημοσιονομικό εξορθολογισμό.

Μιλώντας για την κατάσταση της οικονομίας ο υπουργός είπε πως τα σημάδια της ανάκαμψης γίνονται πλέον εμφανή.

Όπως τόνισε, η μείωση του ΑΕΠ στο δεύτερο τρίμηνο του 2013 περιορίστηκε αντίθετα με τις αρχικές εκτιμήσεις, στο 3,8%, σε σχέση με πέρυσι, ενώ ο περιορισμός της ύφεσης στο δεύτερο τρίμηνο επετεύχθη, παρά τις εξαιρετικά δυσμενείς εξελίξεις στο διεθνές οικονομικό περιβάλλον και την κυπριακή κρίση. «Σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο, σύμφωνα με εκτιμήσεις, το ΑΕΠ στο δεύτερο τρίμηνο παρουσιάζει αύξηση για πρώτη φορά τουλάχιστον από την αρχή της κρίσης», είπε ο υπουργός.