Τους λόγους για τους οποίους ο ΣΥΡΙΖΑ απέσυρε σήμερα την πρότασή του για ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Παύλου Φύσσα, εξήγησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Δημήτρης Παπαδημούλης.

Όπως είπε, η απόσυρση της πρότασης έγινε διότι «ο Ηλίας Κασιδιάρης υποκριτικά δήλωσε ότι αποδέχεται την πρόταση, απέρριψε όμως το σκεπτικό της, χαρακτηρίζοντας ανοησίες όσα καταγγέλλονται για τη Χρυσή Αυγή».

Και πρόσθεσε ο κ. Παπαδημούλης: «Ο δράστης της δολοφονίας δεν ανήκει απλώς στη Χρυσή Αυγή. Η Χρυσή Αυγή είναι ο δράστης».

Νωρίτερα ο κ. Παπαδημούλης είχε ζητήσει να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Παύλου Φύσσα, σημειώνοντας ότι η δολοφονία του από το μαχαίρι του Γιώργου Ρουπακιά, πρέπει να γίνει σημείο καμπής για τον τρόπο που αντιμετωπίζει η Δημοκρατία αυτό το φαινόμενο.

Συγκεκριμένα, ο κ. Παπαδημούλης είπε :

«Αυτή την ώρα κηδεύεται ο Παύλος Φύσσας που έπεσε νεκρός από το δολοφονικό μαχαίρι του Γιώργου Ρουπακιά. Αυτή η εν ψυχρώ δολοφονία - με πολιτικά κίνητρα όπως προκύπτει από ανακριτικό υλικό - είναι ιστορική στιγμή που μπορεί να αποτελέσει σημείο καμπής ώστε η οργανωμένη πολιτεία να αντιμετωπίσει τη δράση της Χ.Α. Μηδενική ανοχή. Με Δημοκρατία για τη Δημοκρατία. Με καθαρό «ΟΧΙ» όλων των πτερύγων της Βουλής στην επιστροφή σε ένα εμφυλιακό κλίμα. Προτείνω στην μνήμη νεκρού να τηρήσουμε ενός λεπτού σιγή».

Στην συνέχεια το λόγο πήρε ο κ. Κασιδιάρης, ο οποίος με προκλητικό τρόπο έκανε λόγο για κάποιους που παριστάνουν τους «ηλίθιους», λέγοντας:

«Συμφωνούμε με την πρόταση και επειδή ακούμε αστειότητες απαντάμε σε όλους αυτούς που παριστάνουν τους ηλιθίους και δεν καταλαβαίνουν ότι από την πρώτη στιγμή καταδικάσαμε την δολοφονία και δεν έχουμε καμία σχέση. Καταγγέλλω την γελοιότητα και όλους αυτούς που εκμεταλλεύονται το έγκλημα για πολιτικούς λόγους. Γελάμε μαζί τους!».

O κ. Παπαδημούλης απάντησε, από την πλευρά του, ότι «είναι υποκριτικό να διαφωνείς με το σκεπτικό της πρότασης αλλά να την ψηφίζεις. Αποσύρουμε την πρόταση γιατί δεν ανήκει ο δράστης απλά στη Χρυσή Αυγή, η Χρυσή Αυγή είναι ο δράστης».