«Η χώρα βρίσκεται σε εξαιρετικά δύσκολη στιγμή και ο λαός υπομένει τις μεγαλύτερες θυσίες», τόνισε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς με αφορμή τις έντονες πολιτικές και κοινωνικές αντιδράσεις που έχει προκαλέσει η δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι.

«Δεν είναι ώρα για πολιτική ένταση. Δεν μπορούμε να λύσουμε τις διαφορές μας με τη βία και το αίμα, όπως συνέβη με τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Αγωνίζομαι για να τελειώσει η ανηφορά του ελληνικού λαού», σημείωσε και πρόσθεσε:

«Ας σεβαστεί ο καθένας το λαό και τις θυσίες του. Δεν θα επιτρέψουμε στους επίγονους των νεοναζί να εγκληματούν και να τρομοκρατούν σε μια χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία».

Αναλυτικά η δήλωση του πρωθυπουργού:

«Το ξέρουμε όλοι ότι η χώρα βρίσκεται σε εξαιρετικά κρίσιμη στιγμή. Και ότι ο λαός μας υπομένει τις μεγαλύτερες θυσίες.

Για να νικήσει την κρίση. Και να πετύχει την οικονομική του αναγέννηση. Δεν είναι ώρα για εσωτερικές διαμάχες. Ούτε για ένταση.

Οι όποιες πολιτικές διαφωνίες λύνονται με διάλογο δημοκρατικό, όχι με διαφωνίες εμπρηστικές, ούτε με τη βία, απ΄ όπου και αν προέρχεται, και – πολύ περισσότερο - όχι με το αίμα. Που μας διαιρεί μέσα και μας εκθέτει έξω από την Ελλάδα.

Όπως συνέβη με την απάνθρωπη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, που κάθε Έλληνας καταδικάζει με απέχθεια.

Αγωνίζομαι και θα αγωνιστώ μέχρι τέλους για να τελειώσει η ανηφόρα των θυσιών του Ελληνικού λαού.

Όμως, η κατηφόρα της βίας καταστρέφει κάθε προοπτική να αποκτήσει η Ελλάδα εκείνο που της αξίζει: ανάπτυξη, ειρήνη και ευημερία. Ας σεβαστεί λοιπόν ο καθένας το λαό, τους κόπους και τις θυσίες του.

Και βεβαίως, αυτή η κυβέρνηση, είναι αποφασισμένη να μην επιτρέψει στους επίγονους των ναζί να δηλητηριάζουν την κοινωνική μας ζωή, να εγκληματούν, να τρομοκρατούν και να υποσκάπτουν τα θεμέλια της χώρας που γέννησε τη Δημοκρατία!

Η Δημοκρατία είναι πολύ πιο ισχυρή απ΄ όσο φαντάζονται οι εχθροί της!».