Νέος γύρος αντιπαράθεσης στη Βουλή ξέσπασε μεταξύ του βουλευτή Επικρατείας της ΝΔ Χρύσανθου Λαζαρίδη και της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Ζωής Κωνσταντοπούλου με αφορμή της δηλώσεις του κ. Λαζαρίδη για τον ΣΥΡΙΖΑ

«Όταν ο σύμβουλος του πρωθυπουργού επιλέγει να τοποθετηθεί λέγοντας ότι το κόμμα που στις προηγούμενες εκλογές έχει τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρίσκεται δήθεν εκτός συνταγματικού τόξου αντιλαμβάνεστε ότι τα ζητήματα δεν είναι ούτε ιδιωτικής διαχείρισης, ούτε προσωπικής διάθεσης και κανείς δεν μπορεί να παίζει με τη Δημοκρατία. Δημιουργεί μείζονα ανησυχία η επιμονή του κ Λαζαρίδη ειδικώς χθες το βράδυ να μιλάει για νεκρούς που θα έρθουν και για τους οποίους προειδοποιεί προσφέροντας όπως είπε υπηρεσίες.

Υπάρχει μεγάλη ευθύνη στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό και βεβαίως κανείς δεν δικαιούται να προσποιείται ότι αγνοεί τα σχεδια αποσταθεροποίησης που υπάρχουν σε βάρος της χώρας και κανείς δεν μπορεί να προσποιείται ότι αγνοεί τί σημαίνει προβοκάτσια. Για το λόγο αυτό και για το γεγονός ότι η επιλογή του κ. Λαζαρίδη εχθες καθόλη τη διάρκεια της ημέρας ήταν να συμψηφίζει εγκληματικές πράξεις με δημοκρατικούς αγώνες, να συμψηφίζει εγκληματικές εκδηλώσεις με κοινοβουλευτική παρουσία θα πρέπει η κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της» είπε η κ. Κωνσταντοπούλου. 

Ο κ. Λαζαριδης απάντησε: «Υπάρχει θέμα προσωπικό καθυβρίστην. Δεν βρίστηκα μόνο εγό πρακτορικά και προβοκατόρικα αλλά δεν μπορώ να απολογούμαι για διάφορα σενάρια συνωμόσίας που έχει στο μυαλό της. Το δικαίωμά τη κριτικής πρέπει να το έχουν όλοι εγώ την κριτική μου την έκανα δημόσια και την πιστεύω. Με την παρουσία της πολλές φορές εδω μέσα ευτελίζει το Κοινοβούλιο και αυτό το πιστεύουν και άλλοι εδώ μέσα. Δυσκολεύει τη συζήτηση ουσίας εδώ μέσα». 

Ο βουλευτής Επικρατείας τη ΝΔ πρόσθεσε πως η κλιμάκωση της έντασης δυστυχώς δημιουργεί υπόστρωμα βίας. «Εδώ δεν αποδίδουμε φυσική και ηθική αυτουργία εδώ καταδικάζουμε τα υπόλοιπα τα κάνουν τα δικαστήρια».

 Κατέληξε δε πως έχει δικαίωμα να ασκεί κριτική σε αυτούς που καλλιεργούν την ένταση «δικαιωμα να προειδοποιώ για τα επόμενα κρούσματα βίας που αν δεν  προέρχονται μόνο από τη γνωστή πλευρά θα έχουν ευθύνες και αυτοί που δεν άκουσαν την προειδοποίηση».