Την κυβέρνηση κατηγορεί το τμήμα Ναυτιλίας του ΣΥΡΙΖΑ, καταλογίζοντάς της πρόθεση να εντάξει στη διαδικασία της κινητικότητας το Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο που έχει 140 εργαζόμενους και εξυπηρετεί πάνω 120.000 συνταξιούχους.

«Η κυβέρνηση, αφού περιέκοψε τις συντάξεις των ναυτικών και διέλυσε την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη καταργώντας τον Οίκο Ναύτου, προσπαθεί τώρα να οδηγήσει σε κατάρρευση το ασφαλιστικό τους Ταμείο», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση και τονίζεται ότι ο «ΣΥΡΙΖΑ, θα υπερασπιστεί με κάθε τρόπο τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων στο ΝΑΤ».

Το τμήμα Ναυτιλίας του ΣΥΡΙΖΑ καλεί την κυβέρνηση, να μην προχωρήσει στην περαιτέρω αποστελέχωση του Ταμείου, αλλά αντίθετα να το ενισχύσει, με προσωπικό.

Το θέμα της κινητικότητας στο ΝΑΤ κατήγγειλε και η διοίκηση της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού.

Στην τελευταία συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, με πρόταση του προέδρου της ΠΕΝΕΝ, Α. Νταλακογιώργου, τέθηκε για συζήτηση και εγκρίθηκε ομόφωνα ψήφισμα από τη Διοίκηση του ΝΑΤ που απορρίπτει κατηγορηματικά οποιαδήποτε απόπειρα μείωσης του προσωπικού του Ταμείου. 

«Οποιαδήποτε απόφαση για κινητικότητα στο ΝΑΤ θα προκαλέσει ανεπανόρθωτη ζημιά και συνέπειες στο ασφαλιστικό ταμείο, καθώς θα υποβαθμιστεί δραματικά το επίπεδο και η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους απόμαχους Ναυτεργάτες» τονίζεται σε ανακοίνωση της ΠΕΝΕΝ.