Πρωτοβουλία του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια για την ομαλή λειτουργία της Βουλής ζήτησε ο βουλευτής Επικρατείας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Τέρενς Κουίκ, επισημαίνοντας ότι έχει στείλει επιστολή στον Ευάγγελο Μεϊμαράκη για την αλλαγή στους κανόνες της.

Για τις τελευταίες εξελίξεις ο βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΛ είπε μιλώντας στον Real Fm ότι «πλέον δεν είναι θέμα ούτε καν πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Είναι θέμα πια Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος - επιτρέψτε μου να πω - κι εκείνος έχει συμβάλλει τα μέγιστα στο να μην λειτουργεί με ομαλό Δημοκρατικό τρόπο η Βουλή, με τις αλλεπάλληλες Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου που υπογράφει, καταστώντας όλους εμάς τους Βουλευτές-μαριονέτες και γλάστρες. Συνεπώς, πρέπει εκείνος να λάβει τώρα την πρωτοβουλία - πρώην κοινοβουλευτικός άνδρας ήταν - και να μαζέψει σε ένα τραπέζι όλους τους πολιτικούς αρχηγούς για να λύσουμε αυτό το μέγα θέμα».

Ο ίδιος ανέφερε ότι έστειλε χθες, πριν τα γεγονότα της Αμφιάλης, «επιστολή στον κ. Μεϊμαράκη, που το είχα υποσχεθεί δημόσια, επιτέλους να αλλάξουν οι Κανονισμοί Λειτουργίας της Βουλής. Γιατί και αυτό συμβάλλει στην απαξίωση του πολιτικού συστήματος».

Παράλληλα σημείωσε πως «το Κράτος έχει όλους τους νόμους εκείνους, που μπορούν να διασφαλίσουν τη λειτουργία του και σε πλαίσια δημοκρατίας και σε πλαίσια Ποινικού Κώδικα. Ένας νόμος βέβαια μας λείπει, το έχουμε πει πολλές φορές, αυτός ο οποίος θα αναγκάσει να εφαρμόζονται όλοι οι υπόλοιποι. Από κει και πέρα, η ανάπτυξη της Χρυσής Αυγής, οφείλεται στην αδυναμία του πολιτικού συστήματος, να παίξει το ρόλο που πρέπει να παίξει. Μην αμφιβάλλουμε επ’ αυτού. Και αισθάνομαι και εγώ υπόλογος σαν Βουλευτής, διότι ενδεχομένως δεν έχω πείσει τον κόσμο το τι καλύτερο μπορώ να κάνω για εκείνον. Δηλαδή, μην βγάζουμε τις δικές μας ευθύνες για το πώς αναπτύχθηκε ένα κόμμα, την ώρα όμως, που το έχουν ψηφίσει 500.000 Έλληνες. Και εγώ ρωτώ: 500.000 Έλληνες, είναι αυτό το οποίο φωνάζουμε, δηλαδή είναι φασίστες, είναι οτιδήποτε άλλο; Αυτό, δεν το χωράει ο νους μου».

Ο κ. Κουίκ πρόσθεσε ότι «πλέον πρέπει ο Έλληνας να σκεφθεί 100% με απόλυτη ψυχραιμία, του ότι πρέπει κάποιους (και ποιούς) να εμπιστευθεί. Θα πρέπει να εμπιστευθεί εκείνους οι οποίοι πράγματι μέσα στα πλαίσια μιας Δημοκρατίας και εφαρμογής κανόνων, μπορούν να του προσφέρουν αύριο την καλύτερη ποιότητα ζωής, την ευτυχία του και την αναβάθμιση της οικονομικής του κατάστασης. Γι’ αυτό και εμείς και αυτό θα έλεγα ότι είναι ένα σαφές μήνυμα πολύ δυνατό, ότι πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί και στο πώς κινούμεθα και στο πώς μιλάμε και στο τι λέξεις χρησιμοποιούμε και στο πώς αντιδρούμε απέναντι στη βία. Αλλά πολλές φορές, πρέπει να αντιληφθούμε ότι ίσως σε αυτά ζητήματα - όχι ίσως - οφείλουμε σε αυτά τα ζητήματα, να είμαστε ενωμένοι σαν μία ένωση εθνικού σκοπού για να επανέλθει η απόλυτη λειτουργία της Δημοκρατίας, όμως ξεκινώντας μέσα από τη Βουλή. Η Βουλή δεν λειτουργεί όπως πρέπει να λειτουργεί. Και αυτό δυστυχώς δημιουργεί καραμπόλες».

O κ. Κουίκ αναφέρθηκε και στην επίθεση στον Πάνο Καμμένο: «Η Αστυνομία παρήγγειλε άμεση ιατροδικαστική εξέταση του Προέδρου Πάνου Καμμένου, διότι είναι με αιμορραγία και με πολύ χαμηλή πίεση. Υπόψη, μάλιστα, ότι τον αριστερό του αγκώνα δεν μπορεί καν πλέον να τον λυγίσει, διότι αυτό είναι που τον έσωσε από το να μην σπάσει ένα καδρόνι το κεφάλι του. Υποπτεύομαι ότι θα σχηματιστεί δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας».

«Για το εάν ήταν σωστή κίνηση του κ. Καμμένου να πάει στην περιοχή ο κ. Κουίκ είπε πως «είναι αδιανόητο ένα κόμμα να το τρομάζει η οποιαδήποτε αντάρα, η οποία μπορεί να βγαίνει έστω και από ένα δικαιολογημένο θυμό, από έναν απόλυτα δικαιολογημένο θυμό, για τη δολοφονία ενός νέου ανθρώπου, τον οποίο κατά σύμπτωση μάλιστα τον παρακολουθούσα μουσικά. Ξέρετε ότι έχω αυτή την ιδιαίτερη αγάπη για τη μουσική. Αλλά είναι δυνατόν να φοβόμαστε, να μην κατεβαίνουμε έξω; Ορθώς πήγε. Αλλά δεν μπορώ να συνδέσω όμως την οργή κάποιων, την ανεξέλεγκτη οργή, τη σκόπιμη, όπως θέλετε πέστε το, στην Αμφιάλη, με αυτό το οποίο μπορεί να είπε ο Πάνος Καμμένος αντικρίζοντας μανάδες παιδιών που τα πότιζαν αρσενικό. Δεν μπορώ να τα συνδυάσω».