«Λάθος προσέγγιση» χαρακτήρισε η Ντόρα Μπακογιάννη την θεωρία των δύο άκρων, με αφορμή αφορμή την πολιτική κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τις  δηλώσεις του Χρύσανθου Λαζαρίδη

Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ότι ο κόσμος δεν θέλει να βλέπει ο ένας βουλευτής να σκοτώνει τον άλλον μέσα στη Βουλή, αλλά να ακούσει διάλογο. 

Παράλληλα, κάλεσε το ΣΥΡΙΖΑ να συμμετάσχει στον πολιτικό διάλογο κατά της ΧΑ, προσθέτοντας μάλιστα πως οι εξελισσόμενες κινήσεις κατά της Χρυσής Αυγής έρχονται τώρα καθώς πλέον «η δικογραφία είναι πλήρης».

Παράλληλα η Ντόρα Μπακογιάννη τόνισε ότι η Νέα Δημοκρατία «δεν πρόκειται να κοιτάξει ποτέ τη Χρυσή Αυγή» και προσέθεσε ότι οι δύο παρατάξεις δεν τίποτα κοινό.

Από την πλευρά του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης επεσήμανε ότι «η ανοχή στην βία της Χρυσής Αυγής έφερε τον νεκρό στο Κερατσίνι» και πρότεινε όλα τα κόμματα της Βουλής, παρά τις όποιες διαφορές, να απομονώσουν αυστηρά το κόμμα του Νίκου Μιχαλολιάκου. 

Ο  κ. Παπαδημούλης ανέφερε πως η δολοφονία του Παύλου Φύσσα πρέπει να αποτελέσει την αρχή πάταξης του φασισμού ώστε να μην προκύψει ένας νέος κύκλος αίματος στην πολιτική σκηνή της Ελλάδος.

«Άλλοι οι διαφορές μας, άλλο η άβυσσος που μας χωρίζει τη Χρυσή Αυγή», σχολίασε, προσθέτοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μία πολιτική παράταξη που επιδιώκει την ανατροπή της κυβέρνησης μέσω της «δημοκρατικής διαδικασίας των εκλογών» σημείωσε χαρακτηριστικά.