Την αισιοδοξία του ότι ο τομέας της υγείας θα σταθεί γρήγορα στα πόδια του εξέφρασε ο υπουργός Υγείας, Αδωνς Γεωργιάδης.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή «Κοινωνία Ωρα Mega», ο κ. Γεωργιάδης τόνισε πως ο τομέας της υγείας θα περάσει όλους τους ελέγχους της τρόικας, ενώ για τον ΕΟΠΥΥ είπε ότι δεν πρόκειται να καταρρεύσει.

Αναφερόμενος στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, ο υπουργός υπογράμμισε ότι «ασφαλώς και το Εθνικό Σύστημα Υγείας έχει πολλλά κενά και δομικά προβλήματα αλλά παραμένει απόλυτα αξιόπιστο και μάλιστα βαθμολογήθηκε από Αμερικάνούς και σας πληροφορώ ότι είναι σε πολύ καλύτερη θέση από ότι το Αμερικανικό».

Απαντώντας σε μηνύματα σχετικά με ελλείψεις σε ιατρικό δυναμικό νοσοκομείων της χώρας, ο κ.Γεωργιάδης, απάντησε ότι «κενά υπάρχουν, αλλά έχουμε προκηρύξει επικουρικές θέσεις και έχουμε πάρει κάποιους επικουρικούς. Για να καλύψουμε κι άλλα κενά θα πρέπει να προχωρήσουμε σε περαιτέρω νομοθετική ρύθμιση και να δίνουμε το δικαίωμα σε κάθε νοσοκομείο όταν δεν υπάρχει κάποια ειδικότητα γιατρού, να μπορεί να προσλαμβάνει ιδιώτη γιατρό από μπλοκ παροχής υπηρεσιών έως ότου ολοκληρωθούν οι διαδικασίες».

Για την κατάσταση στη χώρα, ο υπουργός υποστήριξε ότι αρχίσει να φαίνεται φώς στην άκρη του τούνελ και η συνολική κατάσταση στη χώρα βελτιώνεται.

«Αρχίζει το καράβι να στρίβει και η ελπίδα να φέγγει. Ο ελληνικός λαός έχει επιδείξει μεγάλη ωριμότητα και αντιλαμβάνεται ότι η κυβέρνηση κάνει αυτό που μπορεί για να πάει ο τόπος μπροστά».