Γράφει ο Παναγιώτης Βασιλάκης

Για διγλωσσία της κυβέρνησης σε ότι αφορά την θεωρία των δυο άκρων συμφώνα με την οποία η Χρυσή Αυγή και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το ίδιο πράγμα κάνουν λόγο τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ερμηνεύουν μάλιστα την δήλωση του πρωθυπουργού «ότι δεν είναι ώρα για πολιτική ένταση και εσωτερικές διαμάχες» ως μια κίνηση αναδίπλωσης προκειμένου να εκτονώσει τις αντιδράσεις που υπάρχουν στο εσωτερικό της ΝΔ από την θέση  που υποστηρίζει ο Χρύσανθος Λαζαρίδης ενώ ταυτόχρονα καθησυχάζει τους Ευρωπαίους που ανησυχούν από τέτοιες απόψεις.

«Την στιγμή  που ο πρωθυπουργός εμφανίζεται να  ακολουθεί μια φαινομενικά πιο ήπια τακτική ο στενός του συνεργάτης και υπουργός Επικρατείας Χρύσανθος Λαζαριδης συνεχίζει να κινείται στην ίδια γραμμή έχοντας ως σύμμαχο τον Ευάγγελο Βενιζέλο» λένε τα στελέχη της Κουμουνδούρου. Υποστηρίζουν  ακόμα ότι την θεωρία των δυο ακρών πιστεύει και ο ίδιος ο Αντ. Σαμαράς αλλά για λόγους τακτικής θέλει να εμφανίζεται αποστασιοποιημένος από τις απόψεις που εκφράζει ο συνεργάτης του. Και συνεχίζουν:

«Εάν ήθελε ο πρωθυπουργός να σταματήσει αυτή την ανιστόρητη και φασίζουσα θεωρία των δυο άκρων θα το είχε κάνει εξ αρχής λένε οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα. Όμως ακόμα και αυτή την στιγμή οι παροικούντες στο Μέγαρο Μαξίμου παίζουν παιχνίδια με την δημοκρατία.  

Αναζητώντας τον λόγο για τον οποίο η κυβέρνηση συνεχίζει να καλλιεργεί αυτή την λογική τα στελέχη της Κουμουνδούρου ισχυρίζονται ότι προφανώς τα πολιτικά επιχειρήματα της κυβέρνησης έχουν τελειώσει, οι εκβιασμοί δεν περνούν πια στην ελληνική κοινωνία  και γι αυτό προσπαθεί να δημιουργήσει  την λογική « ή εμείς ή το χάος.»