Ξεκάθαρη απάντηση έδωσε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αθ. Δαβάκης στην “Ανεξάρτητη Ένωση Αποστράτων Ενόπλων Δυνάμεων” για το μέλλον των Μετοχικών Ταμείων.

Συγκεκριμένα στην γραπτή του ανακοίνωσή του αναφέρει ότι επ ουδενί δεν υφίσταται το ενδεχόμενο μετατροπής των Μετοχικών Ταμείων σε Επικουρικά .

Το υπουργείο, υπογραμμίζει, ότι το υπουργείο Εθνικής Άμυνας είναι σαφώς αντίθετο στην ένταξή τους (Μετοχικών Ταμείων) στο Υπουργείο Εργασίας.

Ως προ το εάν δρομολογείται η ενοποίησή τους εξηγεί ότι διερευνάται ηδυνατότητα ενοποίησης των Μετοχικών Ταμείων, με γνώμονα , αποκλειστικά και μόνο, το όφελος και τα συμφέροντα των μερισματούχων τους, αλλά και των επερχόμενων γενεών μερισματούχων (νυν μετόχων). Συνεπώς δεν είναι αυτοσκοπός η Ενοποίηση εφόσον αυτή δε θα εξυπηρετεί τα προαναφερθέντα.

Ο υφυπουργός Αθανάσιος Δαβάκης καταλήγει λέγοντας πως “κάθε άλλη, πέραν των προαναφερθέντων, άποψη ή εκτίμηση επί του θέματος της Ενοποίησης, είναι πρόωρη και πιθανόν εξυπηρετεί σκοπιμότητες, τις οποίες το υπουργείο Εθνικής Άμυνας συνεχίζει να μη λαμβάνει υπ’ όψιν του στο σχεδιασμό του”.

Γ. Κοκ.