Η οικονομική καταστροφή που συντελέστηκε στην Κύπρο οδηγεί σε καταστάσεις που κανείς δεν μπορούσε ίσως να φανταστεί πριν από δεκαετίες.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Φιλελεύθερος, οι Τουρκικές Αερογραμμές προσέλαβαν τον πρώτο Ελληνοκύπριο κυβερνήτη που έφυγε πρόσφατα από τις Κυπριακές Αερογραμμές. Και ίσως να μην είναι ο μόνος Κύπριος πιλότος που θα δουλέψει σε εταιρία τουρκικών συμφερόντων καθώς άλλοι έξι πρώην πιλότοι των Κυπριακών Αερογραμμών έχουν υποβάλει τους τελευταίους μήνες αίτηση πρόσληψης.

Οι ηλεκτρονικές εκδόσεις των τουρκικών εφημερίδων πανηγυρίζουν για αυτή την εξέλιξη με ένα πνεύμα ρεβανσισμού. Ο πρώτος Ελληνοκύπριος πιλότος που προσφέρει τις υπηρεσίες του και έθεσε τον εαυτό του υπό τις εντολές των Τούρκων είναι κυβερνήτη αεροσκάφους τύπου A320.

Να σημειωθεί επίσης ότι το Κυπριακό διαβατήριο αναγνωρίζεται ουσιαστικά από την Τουρκία, αφού δέχεται με αυτό επισκέπτες στη χώρα, ενώ όλες οι άδειες,τα διπλώματα και τα πιστοποιητικά του συγκεκριμένου κυβερνήτη, που διετέλεσε και σε σημαντικό πόστο επιχειρησιακούαξιωματούχου στις Κυπριακές Αερογραμμές, έχουν εκδοθεί από την Βρετανική Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας.

Γ. Κοκ.