current views are: 1

20 Σεπτεμβρίου 2013
Δημοσίευση11:46

Η επιστολή Κουίκ σε Μεϊμαράκη για την αλλαγή του Κανονισμού της Βουλής

Ο βουλευτής Επικρατείας και τομεάρχης Εξωτερικών των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Τέρενς Κουίκ, έδωσε στη δημοσιότητα επιστολή την οποία παρέδωσε στις 17 Σεπτεμβρίου 2013 στον Πρόεδρο του Ελληνικού Κοινοβουλίου κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη. 

Δημοσίευση 11:46’
αρθρο-newpost

Ο βουλευτής Επικρατείας και τομεάρχης Εξωτερικών των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Τέρενς Κουίκ, έδωσε στη δημοσιότητα επιστολή την οποία παρέδωσε στις 17 Σεπτεμβρίου 2013 στον Πρόεδρο του Ελληνικού Κοινοβουλίου κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη. 

Ο βουλευτής Επικρατείας και τομεάρχης Εξωτερικών των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Τέρενς Κουίκ, έδωσε στη δημοσιότητα επιστολή την οποία παρέδωσε στις 17 Σεπτεμβρίου 2013 στον Πρόεδρο του Ελληνικού Κοινοβουλίου Ευάγγελο Μεϊμαράκη

Σχετικά με την επιστολή αυτή, ο Τέρενς Κουίκ έκανε την εξής δήλωση:

«Η επιστολή που παρέδωσα, όπως είχα δημόσια δεσμευτεί, στον Πρόεδρο κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη, συμπίπτει με όλα τα δραματικά γεγονότα των τελευταίων ημερών. Γεγονότα τα οποία μας καλούν να υπερασπιστούμε, ως οφείλουμε, τη λειτουργία της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ μας. 

Πάνω απ’ όλα, αυτή την πραγματική και υγιή Δημοκρατία που θέλουμε, οφείλουμε να την κάνουμε πράξη, οφείλουμε να την ξεκινήσουμε από την πηγή της, μέσα από την άσκηση του κοινοβουλευτικού έργου σε όλα τα επίπεδα:

Και της ίδιας της Βουλής 
Και του έργου ενός εκάστου Βουλευτού
Και του σεβασμού της λειτουργίας του Ελληνικού Κοινοβουλίου, αλλά 
Και του τρόπου με τον οποίο οφείλουν να αντιλαμβάνονται, χωρίς εκπτώσεις, ότι πρέπει να νομοθετεί η Βουλή, τόσο ο Προέδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, όσο και – κυρίως – η Κυβέρνηση, τα κόμματα που την αποτελούν,  αλλά και τα κόμματα της αντιπολίτευσης. 

Κανένας δεν είναι άμοιρος των ευθυνών του για το τί συμβαίνει. Αλλά αλλά και όλοι ευθύνονται για την μη ΑΜΕΣΗ και ΕΠΙΒΕΒΕΒΛΗΜΕΝΗ αλλαγή των κανονισμών της Βουλής.

Αυτή την αλλαγή την ζητώ ως Βουλευτής Επικρατείας. Ως απλός Βουλευτής που προσπαθεί να έχει συνεπή παρουσία στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες και που δεν τον ενδιαφέρει αν… ξεβολευτεί το πολιτικό σύστημα που έχτισε στα μέτρα του τέτοιους φαύλους κανονισμούς.

Δίνω στη δημοσιότητα τη σχετική επιστολή που παρέδωσα στον Πρόεδρο του Ελληνικού Κοινοβουλίου κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη και η οποία έχει ως εξής:

ΤΕΡΕΝΣ – ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΙΚ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ – ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

ΠΡΟΕΔΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ 
κ. ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΜΕΪΜΑΡΑΚΗ

Αθήνα, 17/9/2013

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

Ο ευτελισμός στις διαδικασίες του κοινοβουλευτικού έργου στη Βουλή των Ελλήνων, πρέπει να σταματήσει άμεσα. 

Το επεισόδιο της περασμένης εβδομάδας, με τα όσα διαδραματίστηκαν μέσα σε 10 λεπτά, με 166 άρθρα, παρουσία μόλις τριών Βουλευτών, στην αρμόδια Επιτροπή για τον Κώδικα των Δικηγόρων, δεν ήταν τίποτα άλλο παρά μία σταγόνα που έπεσε σε ένα ήδη ξεχειλισμένο ποτήρι. 

Έχω επανειλημμένα καταγγείλει και από το βήμα της Βουλής και σε συνεντεύξεις μου, ότι οι διαδικασίες σε όλο το φάσμα του νομοθετικού έργου που καλούμεθα να υπηρετήσουμε, ΠΡΕΠΕΙ να αλλάξουν. 

Πλην όμως, κάθε φορά που διαμαρτύρομαι, ακούω τον κάθε Προεδρεύοντα είτε Επιτροπής είτε Ολομέλειας, να με παραπέμπει στην «Διάσκεψη των Προέδρων». 

κ. Πρόεδρε,

Όταν αναλάβατε τα καθήκοντά σας και μάλιστα εκλεγμένος με ευρεία πλειοψηφία, υποσχεθήκατε στην παρθενική σας ομιλία ότι ένα από τα βασικά θέματα που θα σας απασχολήσουν είναι και οι επιβεβλημένες αλλαγές στον Κανονισμό  Λειτουργίας της Βουλής. 

Πέρασαν σχεδόν 15 μήνες και δεν έχω δει απολύτως τίποτα. Εξακολουθώ να είμαι μέσα σε μία Βουλή η οποία εισπράττει από τα παραδοσιακά και διαδικτυακά ΜΜΕ την απόλυτη «γιούχα» και την κάθε εξευτελιστική κριτική, απόλυτα δικαιολογημένα, για τα «λειτουργικά» και όχι μόνο καμώματά μας. 

κ. Πρόεδρε,

Πότε θα αλλάξει επιτέλους η ταυτόχρονη λειτουργία της Ολομέλειας της Βουλής, με τη λειτουργία των διαφόρων Επιτροπών; Είναι επί της ουσίας σωστό να λειτουργούν και δύο και τρεις και τέσσερις Επιτροπές, οι οποίες απασχολούν ικανό αριθμό Βουλευτών, την ώρα όπου οφείλουν να είναι στην Ολομέλεια για την τελική διαδικασία έγκρισης ή μη νομοθετημάτων; Γιατί κοροϊδεύουμε τον κόσμο; Επτά, άντε δέκα Βουλευτές στην Ολομέλεια; Δεν μπορεί να είναι οδηγός μας ούτε καν ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με τις δικές του Επιτροπές και τη δική του Ολομέλεια;

Εσείς, ως πολιτικός χρόνια ολόκληρα, αποδέχεσθε σημαντικότατα νομοσχέδια να εγκρίνονται από τις Επιτροπές, από τα λιγότερα των μισών από τα μισά μέλη τους, που δεν πιάνουν ούτε το 10-20% των εγγεγραμμένων Βουλευτών; 

Επίσης, μπορώ να αντιληφθώ γιατί να υπάρχουν τρία θερινά τμήματα της Βουλής των 100 Βουλευτών με…δίμηνη άδεια και όχι δύο τμήματα των 150 με μηνιαία άδεια;

κ. Πρόεδρε,

Στην πρώτη σας ομιλία όταν εκλεγήκατε Πρόεδρος, μιλήσατε και για την ηλεκτρονική κάρτα, με συγκεκριμένη θέση στην αίθουσα της Ολομέλειας ή των Επιτροπών, του κάθε Βουλευτή. Έτσι ώστε, να αποδεικνύεται και η παρουσία του και η διάρκεια της παρουσίας του. Άραγε αυτός ο σχεδιασμός προχωράει και πότε θα μπει σε εφαρμογή; 

κ.Πρόεδρε,

Λυπάμαι για το ύφος της διατύπωσης της επιστολής. Αλλά δικαιολογήστε την οργή μου. Σας διαβεβαιώ ότι ακριβώς τα ίδια θα έλεγα και από το μετερίζι του δημοσιογράφου, απευθυνόμενος στον Πρόεδρο του Ελληνικού Κοινοβουλίου με την προτροπή να αλλάξει τα κακώς κείμενα της λειτουργίας του. 

Φυσικά, καταλαβαίνω πολύ καλά, ότι αυτοί οι Κανονισμοί φτιάχτηκαν για να υπηρετούν το κάθε κυβερνητικό σύστημα που βρίσκεται στην εξουσία, ανεξαρτήτως ονόματος κόμματος. 

Μην γελιόμαστε. Η Βουλή δεν λειτουργεί για τους Έλληνες, αλλά για να «περνάει» αυτό που θέλει η εκάστοτε κυβέρνηση και μόνο.

Σας παρακαλώ κάντε πράξη ότι είστε Πρόεδρος  όλων των Βουλευτών και όλων των κομμάτων μέσα στο Κοινοβούλιο. Κάντε πράξη ότι είστε Πρόεδρος του Ελληνικού και όχι του κομματικού Κοινοβουλίου. Κάντε πράξη αυτά που υποσχεθήκατε και για τα οποία σας χειροκρότησα. 

Πρέπει να απασχολεί και εσάς ο συνεχής εξευτελισμός της Βουλής που οφείλει να είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της Δημοκρατίας στην Ελλάδα. 

Με εκτίμηση

Τέρενς-Νικόλαος Κουίκ

Βουλευτής Επικρατείας


σχετικα αρθρα