Η  έντονη ανησυχία του για τα όσα διαδραματίζονται στην ευρύτερη περιοχή μας αντικατοπτρίζονται στο διάλογο που είχε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δ. Αβραμόπουλος με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια.

Ο υπουργός επισκέφτηκε σήμερα το μεσημέρι την ανώτατη πολιτειακή αρχή του τόπου προκειμένου  να τον ενημερώσει  για τις Ένοπλες Δυνάμεις , για το πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος τους αυτές τις δύσκολες ώρες για την ευρύτερη περιοχή μας και όχι μόνο.

Ο διάλογος που υπήρξε ανάμεσα  στον Κ. Παπούλια και στον Δ. Αβραμόπουλος ήταν ο εξής :

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Κύριε Υπουργέ, τι κάνετε; 

Δ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: Αυτόν τον καιρό αμυνόμεθα... και όχι μόνο λόγω αμύνης.  Γνωρίζετε πολύ καλά, κύριε Πρόεδρε, και τα παρακολουθείτε, ότι πέρα των όσων έχουμε να αντιμετωπίσουμε εδώ, στην Ελλάδα, η ευρύτερη γειτονιά μας έχει περάσει το κατώφλι μιας ιδιαίτερα ρευστής, αβέβαιης και επικίνδυνης εποχής.  Και εκεί, παρά την κρίση, το ελληνικό αμυντικό σύστημα είναι πάντοτε έτοιμο να ανταποκριθεί στην αποστολή του. Βασικός σκοπός και προτεραιότητα της χώρας, αλλά και οι υπηρεσίες του στη διεθνή νομιμότητα, στο διεθνές δίκαιο και σε κάθε προσπάθεια να διασφαλισθεί η ειρήνη και η ασφάλεια στην περιοχή μας. 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ:  Αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό. 

Δ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ:  Και πρέπει να σας πω ότι παρά τις πιέσεις της δημοσιονομικής συγκυρίας, το αμυντικό μας σύστημα χάρις στο εύψυχον των λειτουργών του και τις καλές υποδομές είναι ισχυρό, πάντα έτοιμο και οι Έλληνες πολίτες μπορούν να αισθάνονται ασφαλείς.