«Δεν προχωρώ σε καμία θεωρία συνωμοσίας ούτε φοβάμαι το σύστημα που τυχόν θα ήθελε πολιτική αποσταθεροποίηση», τονίζει ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, σε συνέντευξή του, που δημοσιεύεται αύριο, Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου, στην εφημερίδα «Παραπολιτικά».

«Το ότι δεν "εκβιάζομαι" εξυπακούεται» επαναλαμβάνει ο πρωθυπουργός, απαντώντας σε ερώτηση για το αν φοβάται το «σύστημα», που τυχόν θα ήθελε πολιτική αποσταθεροποίηση. «Δεν κατασκευάζω "εχθρούς", ούτε προσχωρώ σε "θεωρίες συνωμοσίας". Τι να φοβάμαι; Κανέναν δεν συμφέρει σήμερα να δημιουργηθεί ανωμαλία. Κανέναν! Είναι δυνατόν ένας πρωθυπουργός, που παλεύει να βγάλει τη χώρα του από τέτοια κρίση, να δέχεται "εκβιασμούς";» σημειώνει χαρακτηριστικά.

Με αφορμή τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από οπαδό της «Χρυσής Αυγής» και πώς ο ίδιος αντιμετωπίζει την πρόταση περί κήρυξης εκτός νόμου της συγκεκριμένης οργάνωσης, ο κ. Σαμαράς σημειώνει: «Καταδικάσαμε την τραγική δολοφονία, αλλά και το ρόλο της Χρυσής Αυγής στην καλλιεργούμενη βία. Άλλωστε αυτό το είχαμε κάνει πρώτοι, εδώ και χρόνια. Όταν άλλοι σιωπούσαν... Πέρα, όμως, από την απερίφραστη καταγγελία, κινήθηκε αμέσως η Αστυνομία και συνέλαβε το δράστη, ενώ διενήργησε και έρευνα στα γραφεία της Χρυσής Αυγής. Με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα που ίσως δεν έχει προηγούμενο τα τελευταία χρόνια. Τώρα προχωράμε σε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και ενέργειες για τον αυστηρό περιορισμό της εγκληματικής βίας, των προκλήσεων και της αυθαιρεσίας των νεοναζί. Βεβαίως, πάντα μέσα στα όρια του Συντάγματος και των νόμων».

Επίσης ο κ. Σαμαράς χαρακτηρίζει «κούφιες απειλές» με «νομικά προβλήματα» τις διατυπώσεις της μείζονος αξιωματικής αντιπολίτευσης, δια στόματος του αρχηγού της, Αλ. Τσίπρα, από το βήμα της ΔΕΘ, ότι εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ, έρθει στην εξουσία, θα κρατικοποιήσει, Οργανισμούς και Ακίνητα του Δημοσίου, που θα έχουν αποκρατικοποιηθεί επί των ημερών της παρούσας κυβέρνησης.

«Έτοιμος από καιρό» να ανοίξει μία συζήτηση περί επανίδρυσης του πολιτικού συστήματος, δηλώνει ο κ. Σαμαράς και προσθέτει: «Άλλωστε, και άλλα κόμματα έχουν δείξει αντίστοιχη ετοιμότητα και υπάρχουν σημαντικά περιθώρια ευρείας σύγκλισης απόψεων σε πολύ σημαντικά ζητήματα και σε αληθινά ριζοσπαστικές τομές. Όμως, όλα αυτά πρέπει να τα συζητήσουμε με καθαρό μυαλό, όταν η κοινωνία θα νιώθει πλέον ότι βγαίνει από την κρίση…».

Τέλος, σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο της περαιτέρω μείωσης του ελληνικού χρέους, ο πρωθυπουργός εκφράζει τη βεβαιότητα πως: «Οι εταίροι μας καταλαβαίνουν ότι η διαφαινόμενη επιτυχία της Ελλάδας θα καταγραφεί και ως επιτυχία της ενωμένης Ευρώπης. Αυτό βέβαια, εφόσον εμείς πιάνουμε τους στόχους τού πρωτογενούς πλεονάσματος και προχωράμε σε διαρθρωτικές αλλαγές. Αλλά ήδη βλέπουν ότι και οι δύο αυτές προϋποθέσεις εκπληρούνται, ενώ όλο και περισσότεροι προεξοφλούν πως πολύ σύντομα θα ξεκινήσει η Ανάκαμψη. Αυτά όλα θα οδηγήσουν και σε μια σειρά από ευνοϊκές για την Ελλάδα αποφάσεις, για τις οποίες έχουν δεσμευτεί απέναντί μας οι εταίροι μας. Κι αυτό είναι το πιο σημαντικό: ότι για πρώτη φορά οι στόχοι επιτυγχάνονται, το πρόγραμμα εφαρμόζεται, εμείς τηρούμε τις δεσμεύσεις μας και οι εταίροι μας θα τηρήσουν τις δικές τους».

Διαβάστε ακόμη στην εφημερίδα Παραπολιτικά

 -1 χρόνος Παραπολιτικά:Το ταξίδι μόλις άρχισε 

-Εκλογές στην Γερμανία:

    * Tρία σενάρια της επόμενης μέρας

 -Ο Καραμανλής αποσύρεται

    * Εκτός ψηφοδελτίων

 -Ρεπορτάζ: Oι μόνιμοι παραχαράκτες της ιστορίας 

-Ήρθε η λίστα από το Λουξεμβούργο: Tι περιλαμβάνει 

- ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

    * Οι εισαγγελείς της ΕΥΠ και της αντιτρομοκρατικής στις έρευνες
    * Έρχονται 5 ηχηρές συλλήψεις
    * Ευρήματα για μαστροπεία, εκβιασμούς, τοκογλυφία
    * Παρακολουθούνται 350 τηλέφωνα

 -Διευθυντής της ΑΓΕΤ με... ράσα

 -Secret: Ο άγνωστος σύμβουλος του Ψυχάρη

 -Cover Story: Γάμος με έρωμα Ελλάδας από τον Σόρος 

-Παρασκήνιο:

 * Tα δύο 45αρια του Μελισσανίδη
    * Τάσος Τελογλου: Ψάχνει... φακέλους για το αφεντικό της Αegean
    * Φώτης Παπαγεωργίου: Ένας πρώην ΚΥΠατζής δίπλα στον "Τίγρη"
    * Τα μεταγραφικά αποκτήματα του τελευταίου χρόνου για τον μικρομέτοχο του ΟΠΑΠ