current views are: 1

21 Σεπτεμβρίου 2013
Δημοσίευση05:11

«Κλείδωσε» στο παρά πέντε η διαθεσιμότητα για 12.500 υπαλλήλους

Μόλις λίγα 24ωρα πριν το κρίσιμο ραντεβού της κυβέρνησης με την τρόικα «έκλεισαν» οι εκκρεμότητες στο θέμα της κινητικότητας στο Δημόσιο, με την έγκριση του σχεδίου του υπουργείου Παιδείας.

Δημοσίευση 05:11’
αρθρο-newpost

Μόλις λίγα 24ωρα πριν το κρίσιμο ραντεβού της κυβέρνησης με την τρόικα «έκλεισαν» οι εκκρεμότητες στο θέμα της κινητικότητας στο Δημόσιο, με την έγκριση του σχεδίου του υπουργείου Παιδείας.

Γράφει η Ντία Μούλου

Μόλις λίγα 24ωρα πριν το κρίσιμο ραντεβού της κυβέρνησης με την τρόικα «έκλεισαν» οι εκκρεμότητες στο θέμα της κινητικότητας στο Δημόσιο, με την έγκριση του σχεδίου του υπουργείου Παιδείας.

Το σχέδιο της κυβέρνησης για τη διαθεσιμότητα που αφορά 12.500 δημοσίους υπαλλήλους «κλείδωσε» εντός χρονοδιαγράμματος μετά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή τη Δευτέρα. Ειδικότερα, στη σύσκεψη της Παρασκευής, εγκρίθηκε από το Συμβούλιο το σχέδιο που παρουσίασε ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, για τις λίστες με τους διοικητικούς υπαλλήλους των πανεπιστημίων που ολοκληρώνουν τον συνολικό κατάλογο των δημοσίων υπαλλήλων που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα της κινητικότητας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας, τα 36 ΑΕΙ στελεχώνονται από 7.670 διοικητικούς υπαλλήλους διαφόρων κλάδων και ειδικοτήτων. Μετά την αξιολόγηση που υπέβαλαν τα Ιδρύματα στο ΥΠΑΙΘ, κρίθηκε ότι μόνο οκτώ από αυτά παρουσιάζουν πλεόνασμα ανθρώπινου δυναμικού και μπορούν να συμβάλουν στην κινητικότητα. Αντιθέτως, εμφανίζουν ελλείψεις που ανέρχονται σε 646 θέσεις κατανεμημένες σε 25 Ιδρύματα (ΤΕΙ και Πανεπιστήμια), οι οποίες θα «καλυφθούν» από το προσωπικό που τίθεται σε διαθεσιμότητα σε ειδικό πρόγραμμα «Δια-Ιδρυματικής κινητικότητας».

Το σύνολο των 1.349 Διοικητικών Υπαλλήλων (συμπεριλαμβανομένων των πιθανών εξαιρούμενων από το νόμο όπως ΑμΕΑ, πολύτεκνοι κλπ.) των οκτώ Πανεπιστημίων από τα 36 Πανεπιστήμια και ΤΕΙ τα οποία αξιολογήθηκαν, που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα κατανέμεται σύμφωνα στον παρακάτω πίνακα:

Οι υπάλληλοι που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα προέρχονται μόνον από τους κλάδους και τις ειδικότητες διοικητικού, διοικητικού/οικονομικού, διοικητικού/λογιστικού, επιστατών, επιμελητών, προσωπικού Η/Υ, τεχνικού, φυλάκων/νυχτοφυλάκων, διοικητικών γραμματειών, τηλεφωνητών/θυρωρών, διοικητικής/οικονομικής υποστήριξης, υπαλλήλων γραφείων, μεταφραστών/διερμηνέων, βιβλιοθηκονόμων, επιστατών και κλητήρων.

Να σημειωθεί ότι μετά την υπογραφή της υπουργικής απόφασης από τους συναρμόδιους υπουργούς τη Δευτέρα, οι Διευθύνσεις Διοικητικού/ Προσωπικού κάθε Ιδρύματος από τα οκτώ που συμμετέχουν στη διαθεσιμότητα, και μόνον αυτών, υποχρεούνται να υποβάλουν  εντός προθεσμίας 15 ημερών, στην ψηφιακή φόρμα του ΑΣΕΠ τα προσόντα όλων των υπαλλήλων των κλάδων και ειδικοτήτων που συμμετέχουν στη διαθεσιμότητα, σύμφωνα με τη σχετική απόφαση. Μετά την υποβολή των στοιχείων το ΑΣΕΠ μοριοδοτεί και συντάσσει πίνακες κατάταξης και τους αποστέλλει στο αρμόδιο Τριμελές Ειδικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο, το οποίο και εκδίδει τους τελικούς πίνακες των υπαλλήλων που τίθενται σε διαθεσιμότητα.

Παράλληλα, τη Δευτέρα θα συναντηθούν οι πρυτάνεις των οκτώ πανεπιστημίων που θίγονται καίρια από τις εξελίξεις, καθώς και το συντονιστικό όργανο της Συνόδου των Πρυτάνεων, προκειμένου να συζητηθεί κοινή προσφυγή στη δικαιοσύνη και να προγραμματιστούν κοινές δράσεις.

Υπενθυμίζεται τέλος, ότι στις αρχές της εβδομάδας εκδόθηκαν οι υπουργικές αποφάσεις για την κατάργηση 1.929 οργανικών θέσεων σε εννέα υπουργεία. Παράλληλα, με νομοθετικές ρυθμίσεις αναμένεται να καταργηθούν και άλλες 600 θέσεις, οι 300 από την Υπηρεσία Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων, από περιφερειακές υπηρεσίες και άλλες 300 από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και αφορούν πρώην μεταταχθέντες της Ολυμπιακής.

 


σχετικα αρθρα