current views are: 1

21 Σεπτεμβρίου 2013
Δημοσίευση12:07

Σαμαράς: «Πέρα και πάνω από τα κόμματα, υπερασπιζόμαστε τη δημοκρατία»

«Την ώρα που πληθαίνουν οι ενδείξεις ότι βγαίνουμε από την κρίση, δεν θα αφήσουμε κανένα να αποσταθεροποιήσει τη δημοκρατία μας και να διαλύσει τη χώρα», αναφέρει σε δήλωσή του στο «Βήμα της Κυριακής» ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς. 

Δημοσίευση 12:07’
αρθρο-newpost

«Την ώρα που πληθαίνουν οι ενδείξεις ότι βγαίνουμε από την κρίση, δεν θα αφήσουμε κανένα να αποσταθεροποιήσει τη δημοκρατία μας και να διαλύσει τη χώρα», αναφέρει σε δήλωσή του στο «Βήμα της Κυριακής» ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς. 

«Την ώρα που πληθαίνουν οι ενδείξεις ότι βγαίνουμε από την κρίση, δεν θα αφήσουμε κανέναν να αποσταθεροποιήσει τη δημοκρατία μας και να διαλύσει τη χώρα», αναφέρει σε δήλωσή του στο «Βήμα της Κυριακής» ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς. 

«Είμαστε αποφασισμένοι να αντισταθούμε με αποφασιστικότητα στην εγκληματική δραστηριότητα των νεοναζί, προστατεύοντας το Σύνταγμα και τη δημοκρατική νομιμότητα» τονίζει χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε:

«Καιρό τώρα η δημοκρατία μας δεχόταν προκλήσεις. Πολλά χρόνια τώρα, είχε χαλαρώσει η έννοια της τήρησης και εφαρμογής του νόμου, του σεβασμού των δημοκρατικών θεσμών. Αυτό τελειώνει πλέον. Η δημοκρατία δεν είναι «ανοχύρωτη». Έχει τα μέσα να αμυνθεί στις προκλήσεις. Θα τα χρησιμοποιήσει όλα με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο. Γιατί η δημοκρατική νομιμότητα είναι ασπίδα της δημοκρατίας!»

Σύμφωνα με τον κ. Σαμαράς, «κανείς δεν μπορεί να την αμφισβητεί ή να την υπονομεύει. Και η ενότητα ολόκληρου του λαού, είναι απαραίτητη για την προάσπιση της δημοκρατικής νομιμότητας. Κανείς δεν μπορεί να πυροδοτεί την ένταση και το μίσος που τροφοδοτούν συγκρούσεις και φέρνουν περισσότερη βία. Και ασφαλώς, χρειάζεται στήριξη και σεβασμός στη Δικαιοσύνη! Γιατί χωρίς αίσθημα δικαίου, τίποτε δεν στέκει όρθιο σε μια Δημοκρατία».

«Ο ανήφορος που περνάμε για να βγούμε από την κρίση, σύντομα θα τελειώσει. Αλλά ο κατήφορος του διχασμού, αν ανεχθούμε την βία και την ένταση, δεν τελειώνει παρά στην καταστροφή της χώρας. Αυτό δεν θα το επιτρέψουμε ποτέ!», συμπληρώνει ο πρωθυπουργός, ενώ στέλνει εκ νέου μήνυμα ενότητας, λέγοντας:

«Ενώνουμε τη χώρα, θωρακίζουμε τη δημοκρατία… Μαζί με όλο το λαό κι όλες τις δυνάμεις του Έθνους, πέρα και πάνω από κόμματα, πέρα και πάνω από μικροπολιτικές σκοπιμότητες, υπερασπιζόμαστε τη δημοκρατική νομιμότητα».


σχετικα αρθρα