"Με δυσάρεστη έκπληξη διαβάσαμε ότι η Ένωση Εισαγγελέων προτείνει την επαναφορά του αδικήματος της περιύβρισης δικαστικής αρχής, με αφορμή την εύλογη και απολύτως δικαιολογημένη κριτική που ασκεί ο κοινοβουλευτικός μας εκπρόσωπος Δημήτρης Παπαδημούλης για πράξεις και παραλείψεις θυλάκων μέσα στη Δικαιοσύνη, με αποτέλεσμα να διευκολύνεται η εγκληματική δράση της ΧΑ, γεγονός που όλοι γνωρίζουν και καταλαβαίνουν", τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ανακοίνωση από την Κουμουνδούρου αναφέρεται επίσης:

"Δεν γνωρίζουν άραγε ότι υπάρχουν συγκεκριμένες περιπτώσεις που καθυστερούν να εκκαθαρίσουν δικαστικά, γεγονός που αποδεικνύεται και από το φάκελο με τις 32 υποθέσεις, που έστω και καθυστερημένα έστειλε ο κ. Δένδιας στην εισαγγελία του Άρειου Πάγου;

Το πιο ανησυχητικό όμως είναι ότι, στην ίδια ανακοίνωση και για να δικαιολογήσουν την επιλογή τους, επιχειρούν να εξισώσουν τον κοινοβουλευτικό μας εκπρόσωπο με βουλευτή της ΧΑ.

Η αντιμετώπιση της εγκληματικής οργάνωσης της ΧΑ απαιτεί και από τις δικαστικές αρχές να πράξουν τα δέοντα και ελπίζουμε έστω και τώρα, και μετά το τραγικό γεγονός αυτό να συμβεί. Όσο για την αλλεργία των συντακτών της ανακοίνωσης στη δημόσια κριτική, έχουμε να πούμε ότι και οι «κρίνοντες κρίνονται».