Ο πρόεδρος του ΣΥΝ Α. Τσίπρας απέρριψε σήμερα τις επικρίσεις της κυβέρνησης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υποκινεί εκδηλώσεις αποδοκιμασίας κατά κυβερνητικών στελεχών. Ο κ. Τσίπρας μιλώντας στο «Real FM», τόνισε ότι πρέπει να καταλάβουν όσοι ασκούν από δημόσιες θέσεις διοίκηση, ότι δεν είναι δυνατόν να ασκούν μια πολιτική η οποία εξουθενώνει τον Έλληνα πολίτη και να μην είναι ταυτόχρονα και δέκτες διαμαρτυριών.

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ σημείωσε ότι «όταν επιχειρούν να παρουσιάσουν ως οργανωμένη και υποκινούμενη δραστηριότητα την αυθόρμητη αγανάκτηση και αποδοκιμασία στελεχών της κυβέρνησης, τότε νομίζω ότι βρίσκονται σε λάθος δρόμο. Είναι σαν να τους φτύνει η κοινωνία κι αυτοί να νομίζουν ότι βρέχει».

Απαντώντας σε ερώτηση για το αναθεωρημένο Μνημόνιο ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι το χειρότερο είναι ότι το μνημόνιο νούμερο 4 προβλέπει ως το 2015 επιπλέον 25 δισ. ευρώ, τα οποία αποτελούν ποσό τριπλάσιο σχεδόν απ΄ αυτό που μέχρι τώρα έχει επιβληθεί και έκανε λόγο για «έναν Αρμαγεδδώνα μέτρων» που θα σημάνει «νέους φόρους, ιδιαίτερα έμμεσους. Θα σημαίνει τεράστιας έκτασης περικοπές μισθών και απολύσεις στο δημόσιο, αλλά και μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα με την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων. Θα σημαίνει ενδεχομένως νέες αυξήσεις στα τιμολόγια των ΔΕΚΟ. Περικοπές κρατικής χρηματοδότησης σε σχολεία, νοσοκομεία, επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας, νέες αυξήσεις έμμεσων φόρων στο ΦΠΑ, περικοπές κοινωνικών επιδομάτων, ιδιαίτερα στα επιδόματα ανεργίας».