Γράφει ο Παναγιώτης Βασιλάκης

«Και οι κρίνοντες κρίνονται». Με την φράση αυτή τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σήκωσαν το γάντι που τους πέταξε η Ένωση Εισαγγελέων η οποία ενοχλημένη από δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη πρότεινε την επαναφορά του αδικήματος της περιύβρισης δικαστικής αρχή.  

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης τα τελευταία εικοσιτετράωρα και μετά την δολοφονία του Πέτρου Φύσσα μίλησε  για πράξεις και παραλείψεις θυλάκων μέσα στην Δικαιοσύνη που έχουν ως  αποτέλεσμα να διευκολύνεται η εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής.

Στην ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζεται η  δυσάρεστη έκπληξη της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ για την πρόταση της Ένωσης Εισαγγελέων  και επισημαίνεται:

«Δεν γνωρίζουν άραγε ότι υπάρχουν συγκεκριμένες περιπτώσεις που καθυστερούν να εκκαθαρίσουν δικαστικά, γεγονός που αποδεικνύεται και από το φάκελο με τις 32 υποθέσεις, που έστω και καθυστερημένα έστειλε ο κ. Δένδιας στην Εισαγγελία του Άρειου Πάγου;

Η αντιμετώπιση της εγκληματικής οργάνωσης της ΧΑ απαιτεί και από τις δικαστικές αρχές να πράξουν τα δέοντα και ελπίζουμε έστω και τώρα, και μετά το τραγικό γεγονός αυτό να συμβεί.

Όσο για την αλλεργία των συντακτών της ανακοίνωσης στη δημόσια κριτική, έχουμε να πούμε ότι και οι «κρίνοντες κρίνονται».   

Σε συνέντευξη του στον REAL FM ο Δημήτρης Παπαδημούλης μίλησε για ποινικοποίηση της κριτικής που ανοίγει έναν επικίνδυνο δρόμο και επισήμανε:

«Επίσης, η επιλογή της Ένωσης των Εισαγγελέων να απαντήσουν, βάζοντας το δικό μου όνομα και του Ηλ.Κασιδιάρη στην ίδια ανακοίνωση, για διαφορετικά πράγματα, είναι μια ατυχής πράξη, γιατί τροφοδοτεί την ακραία και επικίνδυνη λογική των δύο άκρων. Τέλος, θυμίζω ότι ακόμη και ο κ. Κόκκινος, ο πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου, ασκεί κριτική για καθυστερήσεις στη Δικαιοσύνη σε ότι αφορά στη δολοφονική δράση των φασιστών. Με δυο λόγια, ο κόσμος το χει τούμπανο, κι αυτοί κρυφό καμάρι!

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης ξεκαθάρισε πάντως ότι η κριτική που άσκησε στην δικαιοσύνη δεν αφορά όλους τους δικαστικούς λειτουργούς.

«Υπάρχουν περιπτώσεις –είπε- που η Δικαιοσύνη έπρεπε να κινηθεί αυτεπάγγελτα και να μην περιμένει τα διαβιβαστικά και τις επιστολές υπουργών, όπως στην περίπτωση της ανακρίτριας της δολοφονίας Φύσσα, η οποία μέρες μετά το έγκλημα, ακούμε ότι δεν έχει ζητήσει ακόμη άρση απορρήτου για τα κινητά τηλέφωνα. Επίσης, μαθαίνουμε ότι η νέα εισαγγελέας του Αρ. Πάγου, κα Κουτζαμάνη, παρήγγειλλε να ερευνηθεί εάν η Χ.Α είναι μια εγκληματική οργάνωση, μετά την επιστολή Δένδια. Δεν θα μπορούσε αυτό να γίνει νωρίτερα; Ασφαλώς. Η κριτική μου δεν αφορά όλους τους δικαστές, άλλοι κάποιοι δικαστές δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους, όπως και κάποιοι αστυνομικοί δεν κάνουν καλά τη δική τους δουλειά.

Ο φάκελος με τις 32 υποθέσεις που έστειλε με μεγάλη καθυστέρηση ο κ. Δένδιας στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου δείχνει ότι αυτές οι υποθέσεις καθυστερούν να εκκαθαριστούν δικαστικά. Γιατί δεν έχει δικαστεί ο δολοφόνος του Πακιστανού πριν από ένα χρόνο στα Πετράλωνα που βρέθηκαν φυλλάδια της ΧΑ στο σπίτι του;

Γιατί παρήλθε η προθεσμία του αυτοφώρου και ασκήθηκε ποινική δίωξη τρεις μέρες μετά για τους τραμπουκισμούς στο Μελιγαλά; Γιατί ακόμη δεν έχει οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη ούτε ένας από αυτούς που έχουν ταυτοποιηθεί για την επίθεση στο Πέραμα, όπου χρυσαυγίτες άνοιξαν κεφάλια μελών του ΚΚΕ; Γιατί μετά από 7-8 αναβολές αθωώθηκε πανηγυρικά, λόγω ελλιπούς δικογραφίας, ο Ηλίας Κασιδιάρης; Γιατί πολλές δίκες καθυστερούν και αναβάλλονται;».