Ως παρέμβαση στο έργο της δικαιοσύνης που έχει ήδη ξεκινήσει έρευνα για τη Χρυσή Αυγή χαρακτηρίζουν «κύκλοι» του υπουργείου ενδεχόμενη σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών.

Μάλιστα υπογραμμίζουν ότι ο κ. Αθανασίου εκτιμά ότι «οποιαδήποτε ανάμειξη της πολιτικής ηγεσίας του τόπου στις επίμαχες υποθέσεις, και ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη οι δικαστικές διαδικασίες, τίποτα ουσιαστικό δεν θα προσφέρει».

Όπως τονίζουν στο ΑΠΕ συνεργάτες του κ. Αθανασίου «το νομικό οπλοστάσιο είναι επαρκές για την αντιμετώπιση των παρόμοιων φαινομένων και δράσεων και οποιαδήποτε νομοθετική πρωτοβουλία απαιτηθεί, θα εξετασθεί με ψυχραιμία», ενώ προσθέτουν ότι «σύντομα θα κατατεθεί στη Βουλή προς ψήφιση και το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο».

Εξάλλου, σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, πεποίθηση του υπουργού είναι ότι η Δικαιοσύνη έχει επιληφθεί όλων των υποθέσεων (κακουργηματικού και πλημμεληματικού χαρακτήρα), στις οποίες εμπλέκονται βουλευτές, στελέχη και μέλη της Χρυσής Αυγής και υπό την εποπτεία της ίδιας της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου κινείται με ταχύτατους ρυθμούς για τη σε βάθος διαλεύκανσή τους και την παραπομπή των υπαιτίων σε δίκη.