Γράφει ο Γιάννης Κοκκινίδης

Νωρίς σήμερα το πρωί εξέδωσε διαταγή ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Μιχαήλ Κωσταράκος και στα τρία Γενικά Επιτελεία (Στρατού, Αεροπορίας και Ναυτικού) να διεξαχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση προκειμένου για να εντοπισθούν αν υπάρχουν εν ενεργεία αξιωματικοί που εμπλέκονται με την εκπαίδευση μελών της Χρυσής Αυγής.

Η διαταγή αυτή εκδόθηκε μετά από εντολή που πήρε χτες ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Δ. Αβραμόπουλο για διερεύνηση του θέματος και καταλογισμό ευθυνών εάν υπάρχουν.

Το κάθε Γενικό Επιτελείο ξεχωριστά θα ορίσει κάποιον αξιωματικό που θα πλαισιωθεί από νομικούς του Πενταγώνου και από βοηθούς, ώστε να διεξαχθούν οι εις βάθος έρευνες και να είναι εκτεταμένες.

Στην Πολεμική Αεροπορία και στο Πολεμικό Ναυτικό οι Ειδικές Δυνάμεις που διαθέτουν είναι περιορισμένες ,οπότε και οι συγκεκριμένοι αξιωματικοί ή υπαξιωματικοί που τις πλαισιώνουν και θα μπορούσαν θεωρητικά να έχουν εμπλοκή με την εκπαίδευση μελών της Χρυσής Αυγής, είναι συγκεκριμένοι.

Στο Στρατό οι Ειδικές Δυνάμεις είναι πολυπληθείς και εκεί η έρευνα αναμένεται να διαρκέσει περισσότερο.

Στο Πεντάγωνο εκτιμάται ότι αν υπάρχει εμπλοκή κάποιου εν ενεργεία αξιωματικού με την εκπαίδευση της Χρυσής Αυγής θα μπορέσει να εντοπισθεί.

Βέβαια, υπάρχει η αίσθηση ότι αν κάποιοι εκπαιδεύουν μέλη της Χρυσής Αυγής πιθανόν αυτοί να είναι κάποιοι που ως έφεδροι υπηρέτησαν στις Ειδικές Δυνάμεις.