Για δυνάμεις που όλο το προηγούμενο διάστημα «αβαντάριζαν, ανέχονταν και ‘ξέπλεναν’ τη Χρυσή Αυγή» έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 989.

«Αν δεν ξηλωθούν μέσα από κρίσιμους μηχανισμούς, όπως η Αστυνομία, οι δυνάμεις που ‘έκαναν πλάτες’ και στήριζαν τη Χ.Α, όλη αυτή η ιστορία θα ‘ξεφουσκώσει’, μόλις καταλαγιάσει το σοκ από τη δολοφονία του Π. Φύσσα», προειδοποίησε ο κ. Παπαδημούλης.

Όπως είπε, υπάρχουν ευθύνες και μέσα στην Αστυνομία και μέσα στη Δικαιοσύνη για την ανοχή, την ατιμωρησία, τις αναβολές δικών και την καθυστέρηση στην απόδοση δικαιοσύνης.

«Η δίκη για παράδειγμα του Πακιστανού που μαχαίρωσαν τον Γενάρη, ενώ πήγαινε στη δουλειά του με το ποδήλατο, και στο σπίτι ενός από τους δράστες βρέθηκαν φυλλάδια της Χ.Α, ακόμη δεν έχει γίνει», επεσήμανε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι κάποιοι θα πρέπει να κάνουν καλύτερα τη δουλειά τους.

Σημείωσε επίσης ότι είναι ευθύνη του πολιτικού προϊσταμένου του υπουργείου Δημόσιας Τάξης «να απαντήσει τι έκαναν οι άντρες συνάδελφοι της γυναίκας-αστυνομικού που συνέλαβε τον Γ. Ρουπακιά». «Γιατί δεν επενέβη η Αστυνομία νωρίτερα για να αποτρέψει το φονικό; Δεν λέει ασφαλώς κανείς ότι όλοι οι δικαστές και όλοι οι αστυνομικοί δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους, αλλά κάποιοι, απέναντι στη δολοφονική δράση της Χ.Α δεν την κάνουν, κι αυτό είναι ολοφάνερο», πρόσθεσε.