Κοινή βούληση για την αντιμετώπιση του φασισμού εξέφρασαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνάντησή τους στο Προεδρικό Μέγαρο.

«Απαιτείται πολιτική βούληση για να αντιμετωπιστεί το φίδι του φασισμού, είπε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ και εκείνος συμφώνησε απολύτως.

«Από μικρό παιδί πολέμησα τον φασισμό και τον ναζισμό. Υπέρτατο καθήκον μου είναι να υπερασπιστώ τον ελληνικό λαό από τη λαίλαπα που επέρχεται» σημείωσε ο κ. Παπούλιας στον κ. Τσίπρα, κατά τη διάρκεια του σύντομου διαλόγου που είχαν με την έναρξη της συνάντησής τους.

«Είχαμε για καιρό στον κόρφο μας κρυμμένο το φίδι. Κάποιοι νόμισαν ότι ήταν φιδάκι. Κάποιοι τώρα ξαφνιάζονται. Έφτασε η στιγμή η Πολιτεία να το αντιμετωπίσει και υπάρχει το νομικό πλαίσιο» σημείωσε από την πλευρά του ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Εξερχόμενος από το Προεδρικό Μέγαρο, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε:

«Ζήτησα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να αναλάβει κάθε δυνατή πρωτοβουλία προκειμένου να αντιμετωπιστεί αποφασιστικά και συντεταγμένα από την Πολιτεία η εγκληματική δράση των νεοναζί. Ήρθε η ώρα η Χρυσή Αυγή να τεθεί ενώπιον του νόμου. Ήρθε η ώρα να μπει ένα τέλος στην ανοχή. Να μπει ένα τέλος στο χάιδεμα από μερίδα των ΜΜΕ. Ήρθε η ώρα να μπει ένα τέλος στις ανιστόρητες εξισώσεις που αντικειμενικά αθωώνουν και νομιμοποιούν πολιτικά την εγκληματική δραστηριότητα των νεοναζί στη χώρα». 

Και πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας: «Μαθαίνω ότι ο πρωθυπουργός δεν επιθυμεί σύσκεψη αρχηγών για την αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής. Ειλικρινά θλίβομαι γι’ αυτό. Θα ζητήσουμε σήμερα από τον πρόεδρο της Βουλής έκτακτη σύγκληση της Ολομέλειας για να καταθέσουμε δημόσια στους πολίτες τις θέσεις μας για την αντιμετώπιση των νεοναζί. Και ανεξάρτητα από την ανταπόκρισή του ή όχι, με τη νέα σύνοδο, θα ζητήσουμε προ ημερησίας διάταξη συζήτησης στη Βουλή».

«Σε κάθε περίπτωση ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι εγγυητής ομαλότητας και των δημοκρατικών θεσμών και μαζί με τη μεγάλη πλειοψηφία του λαού πιστεύω θα τα καταφέρουμε να απομονώσουμε τους εγκληματίες και να προστατεύσουμε την κοινωνία από τη βαρβαρότητα», πρόσθεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.