Την αντίθεση του ΚΚΕ σε οποιαδήποτε διαθεσιμότητα, εξέφρασε ο γγ του κόμματος Δημήτρης Κουτσούμπας, στη συνάντησή του με τη Σύνοδο των Πρυτάνεων, τονίζοντας ότι αντί για διαθεσιμότητες και απολύσεις, πρέπει, το αντίθετο, να προσληφθεί διδακτικό προσωπικό, καθώς οι ελλείψεις και σε αυτό είναι τεράστιες.

Ο Δημ. Κουτσούμπας δήλωσε ότι δεν χρηματοδοτούνται ούτε οι συμβασιούχοι, κάτι που ουσιαστικά ισοδυναμεί με απόλυσή τους και πρόσθεσε ότι η λειψή κρατική χρηματοδότηση, που έχει φθάσει στα κατώτατα όριά της, θα δυσχεράνει ακόμα περισσότερο τη λειτουργία των πανεπιστημίων.

«Ανοίγει, δηλαδή, ουσιαστικά και με βάση τον νέο νόμο, ο δρόμος για την ιδιωτικοποίηση της λειτουργίας των ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, ενώ και το περιεχόμενο των σπουδών εντάσσεται στη λογική του ανοίγματος των θυρών στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους», είπε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Ο κ. Κουτσούμπας είπε επίσης ότι το ΚΚΕ, πέραν της αντίθεσής του στον νόμο, θεωρεί πως πρέπει να δυναμώσει η πάλη καθηγητών, διοικητικού προσωπικού και εργαζομένων, μαζί με τους φοιτητές και με όλη την ελληνική κοινωνία, γιατί ειδικά η Τριτοβάθμια Εκπαίδευση έχει και μεγάλη κοινωνική διάσταση, ιδιαίτερα σήμερα σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης, όπου η κάθε οικογένεια υποφέρει και αγωνιά για το παιδί της που σπουδάζει σε διάφορα ΑΕΙ.

«Υπάρχουν προβλήματα σίτισης και στέγασης, υπάρχουν διάφορα προβλήματα, όλοι πρέπει να στηρίξουν τον αγώνα της πανεπιστημιακής κοινότητας, οικοδομώντας ταυτόχρονα ένα αρραγές μέτωπο Λαϊκής Συμμαχίας ενάντια στην κυβερνητική πολιτική και σε όλες τις πολιτικές που δημιουργούν αυτή την ασφυκτική κατάσταση στα ελληνικά πανεπιστήμια», είπε ο κ. Κουτσούμπας.