Επίθεση στην κυβέρνηση και στον υπουργό Εργασίας εξαπέλυσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης για τη σημερινή συνέντευξη του Υπ. Εργασίας για τις συντάξεις και το ασφαλιστικό.

«Η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, όχι μόνο δε νοικοκύρεψε το ασφαλιστικό σύστημα, όπως ο Υπουργός Εργασίας ισχυρίζεται, αλλά έβαλε μπουρλότο στα θεμέλιά του με τη δραματική μείωση των εσόδων του λόγω σφαγιασμού μισθών, εκτόξευσης της ανεργίας και της εισφοροδιαφυγής, που επέφεραν οι απάνθρωπες μνημονιακές πολιτικές της. Η κυβέρνηση, όχι μόνο δε διασφάλισε τις συντάξεις, όπως επίσης ο Υπ. Εργασίας ισχυρίζεται, αλλά τις έβαλε στο κρεβάτι του Προκρούστη, παρά τις αντίθετες προεκλογικές δεσμεύσεις της με τις οποίες εξαπάτησε το λαό» ανέφερε ο κ. Στρατούλης. 

Σύμφωνα με τον ίδιο «αποτελεί πρόκληση προς τους ασφαλισμένους, οι μεν κύριοι Σαμαράς και Βενιζέλος να ορκίζονται ότι δεν θα μειώσουν τις συντάξεις, ο δε Υπουργός Εργασίας να λέει σήμερα ότι θα τις μειώσουν, αλλά λίγο». 

«Ένα είναι σίγουρο, ότι η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου θα μειώσει ακόμα περισσότερο τις συντάξεις, εάν αφεθεί απερίσπαστη να εφαρμόζει τις βάρβαρες μνημονιακές πολιτικές της. Αυτή η κυβέρνηση πρέπει με τους αγώνες και την ψήφο του λαού να φύγει το γρηγορότερο δυνατόν μαζί με την Τρόικα και τα μνημόνιά τους, πριν μετατρέψουν τις συντάξεις σε παιδικά φιλοδωρήματα και τους συνταξιούχους σε πάμφτωχους ζητιάνους» καταλήγει ο κ. Στρατούλης.