Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου

«Σφήνα» στην αντιπαράθεση ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την μη πραγματοποίηση Συμβουλίου Πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μπαίνει το ΠΑΣΟΚ.

Η Χαριλάου Τρικούπη αφήνει αιχμές τόσο προς την πλευρά του  Μεγάρου Μαξίμου για την άρνησή του να γίνει Σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών όσο και προς την πλευρά της Κουμουνδούρου θυμίζοντας ότι επανειλλημμένα απέρριψε τις τελευταίες ημέρες όλες τις προτάσεις που υπέβαλε το ΠΑΣΟΚ για συντονισμό και κοινή δράση των κομμάτων του συνταγματικού τόξου απέναντι στην Χρυσή Αυγή.

Είναι αξιοσημείωτο πως για πρώτη φορά μετά την συγκρότηση της δικομματικής το ΠΑΣΟΚ ασκεί ευθέως κριτική στην ΝΔ και το Μαξίμου προφανώς αντιλαμβανόμενο πως και σε αυτήν την περίπτωση ο κ. Σαμαράς και οι υπουργοί του θα προσπαθήσουν να  καρπωθούν τα όποια οφέλη προσμετρηθούν στις θετικές πρωτοβουλίες της Πολιτείας για την εγκληματική δράση της ΧΑ. 

«Δεν μπορεί το αίτημα  του Προέδρου για συνάντηση των Πολιτικών Αρχηγών, να απαντάται αρνητικά μέσω "κύκλων" του υπουργείου Δικαιοσύνης» αναφέρουν κύκλοι της Χαριλάου Τρικούπη σχολιάζοντας με νόημα ότι το ΠΑΣΟΚ κατέθεσε πρόταση Νόμου με αυστηρές διατάξεις για τους κήρυκες και αυτουργούς της βίας την ώρα που άλλοι "έκλειναν" το μάτι στην Χρυσή Αυγή.

Τονίζει επίσης ότι δεν είναι αρνητικό στο να συγκληθεί σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Κάρολο Παπούλια θέλοντας να καταδείξει πως είναι αποκλειστική απόφαση της ΝΔ να απορρίψει το σχετικό αίτημα.

Άλλωστε και στην πρόσφατη τηλεφωνική επικοινωνία Παπούλια-Βενιζέλου ο τελευταίος είπε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι είναι πρόθυμος να πάρει μέρος σε Συμβούλιο που θα συγκληθεί υπό την Προεδρία του. 

Παράγοντες του ΠΑΣΟΚ βλέπουν στην στάση της ΝΔ και του Μεγάρου Μαξίμου μία επανάληψη των όσων συνέβησαν τον περασμένο Μάιο με το αντιρατσιστικό όταν η κυβέρνηση βεβιασμένα έκανε πίσω και άφησε έκθετο το ΠΑΣΟΚ και την ΔΗΜΑΡ.