Τη νομιμοποίηση των 300 μεταναστών – απεργών πείνας ζήτησε σήμερα από την κυβέρνηση η ΓΓ της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, μετά τη συνάντησή της με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια.

Η συνάντηση είχε ζητηθεί από το ΚΚΕ και εκτός από το θέμα των 300 μεταναστών – απεργών πείνας συζητήθηκε και το γενικότερο πρόβλημα της μετανάστευσης, αλλά και το χθεσινό τραγικό περιστατικό που κόστισε τη ζωή δύο νεαρών αστυνομικών.

“Θεωρούμε ότι πρέπει να λύσει το πρόβλημα η κυβέρνηση, δήλωσε αμέσως μετά η ΓΓ, να μην έχει γινάτι πάνω σε αυτό το ζήτημα και να τους νομιμοποιήσει. Άλλωστε έχει ένα νομικό οπλοστάσιο στα χέρια της που μπορεί να βρει ορισμένες θετικές λύσεις προς αυτή τη κατεύθυνση και επιτέλους ας το χρησιμοποιήσει το νομικό οπλοστάσιο ούτως ώστε να αντιμετωπιστεί το ζήτημα, να κερδηθεί χρόνος και να επιλυθεί οριστικά”.

Επεσήμανε επίσης ότι το κόμμα της ζήτησε “αυτή τη συνάντηση για να εκφράσουμε τη μεγάλη αγωνία μας για το ποια θα είναι η εξέλιξη με τους 300 απεργούς πείνας. Η θέση μας είναι γνωστή και καθαρή”.