Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου

Τι κάνει το ΠΑΣΟΚ τώρα που το θέμα της Χρυσής Αυγής μονοπωλεί την επικαιρότητα; Αυτό ήταν το αγωνιώδες ερώτημα που κυριάρχησε στην έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Χαριλάου Τρικούπη υπό τον Νίκο Ανδρουλάκη και με την συμμετοχή μελών του Πολιτικού Συμβουλίου και της κυβέρνησης.

Η απάντηση που δόθηκε ήταν σαφής: Δεν εμπλέκεται στην κόντρα Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ και δεν μπαίνει στο παιχνίδι της δικής τους άγονης αντιπαράθεσης.

Ωστόσο, δεν ήταν ικανοποιητική για πολλά στελέχη όπως για παράδειγμα την Τόνια Αντωνίου που ασκώντας πολύ αυστηρή κριτική ζήτησε να ενεργοποιηθούν περισσότερο τα όργανα του κινήματος και να μην χαριστεί ο αγώνας απέναντι στον φασισμό σε κανένα άλλο πολιτικό κόμμα.

Ο Κώστας Σκανδαλίδης έδωσε έμφαση στην συγκρότηση μίας Επιτροπής στην Βουλή η οποία θα παρακολουθεί την εξέλιξη του θέματος, ενώ ο Χρήστος Πρωτόπαπας είπε ότι πρέπει να εκτεθούν και η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ που καλλιεργούν τον λαϊκισμό και επιχειρούν να εκμεταλλευθούν πολιτικά την ένταση με την Χρυσή Αυγή.

Εντυπωσιάζει πάντως το γεγονός ότι κατά την χθεσινή σύσκεψη δεν υποδείχθηκαν συγκεκριμένα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που θα δώσουν το παρόν στο σημερινό συλλαλητήριο. Όταν τέθηκε το ζήτημα δεν δόθηκε σαφής απάντηση, ενώ ορισμένα μέλη της κυβέρνησης σχολίασαν μεταξύ τους ότι μπορεί να στοχοποιηθούν...