Τη στήριξη του στις Ένοπλες Δυνάμεις και ιδιαίτερα στις Ειδικές Δυνάμεις εξέφρασε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος κατά την απονομή σήμερα το πρωί των πτυχίων στους αποφοίτους του 178ου Σχολείου Υποβρυχίων Καταστροφών (Υ/ΚΤ).

Τον υπουργό κατά την επίσκεψή του στην έδρα της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών (ΔΥΚ) στο Σκαραμαγκά, συνόδευε ο αρχηγός ΓΕΝ Ευάγγελος Αποστολάκης .

Συγκεκριμένα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δ. Αβραμόπουλος δήλωσε :

Αυτό που θα ήθελα να σημειώσω είναι ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ελλάδος είναι θεματοφύλακες και υπερασπιστές της ανεξαρτησίας της χώρας και πάντοτε στην πρώτη γραμμή για την προάσπιση της ίδιας της Δημοκρατίας.

Τα όσα τον τελευταίο καιρό έχουν απασχολήσει τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και τα οποία βεβαίως διερευνώνται, δεν έχουν καμία σχέση με τον πραγματικό σκοπό και την αποστολή των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, για τις οποίες οι Έλληνες πολίτες πρέπει να αισθανόμαστε υπερήφανοι και η Πολιτεία να στέκεται απέναντι τους με σεβασμό και αναγνώριση στην σημαντική αποστολή τους.

Η δήλωση αυτή από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας έρχεται τη στιγμή που υπάρχει πίεση κατά των Ειδικών Δυνάμεων της χώρας και που βασίζεται σε μαρτυρίες ανθρώπων αμφιβόλου αξιοπιστίας που υποστηρίζουν ότι τα “τάγματα εφόδου” της Χρυσής Αυγής εκπαιδεύονται από αξιωματικούς (πρώην ή νυν) των Ενόπλων Δυνάμεων.

Βέβαια ο Δ. Αβραμόπουλος ζήτησε, ως όφειλε, από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ να διενεργηθεί έρευνα στις τάξεις των

Ειδικών Δυνάμεων για το εαν υπάρχουν αξιωματικοί που εμπλέκονται με την εκπαίδευση των “ταγμάτων εφόδου” της Χρυσής Αυγής.

Ωστόσο η γιγάντωση των φημών και η εξαγωγή συμπερασμάτων με γενικεύσεις χωρίς να υπάρχουν αποδείξεις “κτυπάει” το φρόνημα των αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων που καλούνται σήμερα να υπερασπιστούν την εθνική κυριαρχία της χώρας με τα ελάχιστα μέσα και με μισθούς που εμποδίζουν την αξιοπρεπή διαβίωση τους.

Βέβαια ποτέ δεν αποκλείεται τίποτα καθώς πάντα υπάρχουν και οι εξαιρέσεις στον κανόνα , αλλά στην παρούσα φάση το να επικρατούν οι γενικεύσεις προκαλούν ζημιά στην εικόνα της χώρας στο εξωτερικό αλλά και στο εσωτερικό.

Γ. Κοκ.