current views are: 1

25 Σεπτεμβρίου 2013
Δημοσίευση11:08

Κεδίκογλου: «Εκτιμούμε ότι θα γίνουν δεκτές οι τροποποιήσεις που ζητάμε από την τρόικα»

Στη νέα συνάντηση του υπουργού Οικονομικών με την τρόικα, το Σαββατοκύριακο, θα διαφανούν οι προθέσεις των δανειστών για τις τροποποιήσεις που ζητάει η κυβέρνηση. 

Δημοσίευση 11:08’
αρθρο-newpost

Στη νέα συνάντηση του υπουργού Οικονομικών με την τρόικα, το Σαββατοκύριακο, θα διαφανούν οι προθέσεις των δανειστών για τις τροποποιήσεις που ζητάει η κυβέρνηση. 

Στη νέα συνάντηση του υπουργού Οικονομικών με την τρόικα, το Σαββατοκύριακο, θα διαφανούν οι προθέσεις των δανειστών για τις τροποποιήσεις που ζητάει η κυβέρνηση. Όπως δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό RealFM ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, «η εικόνα που υπάρχει είναι ότι προχωράμε καλά. Είμαστε πειστικοί σε αυτά που παρουσιάζουμε και εκτιμούμε ότι αυτές οι τροποποιήσεις που ζητάμε θα γίνουν δεκτές».

Απαντώντας σε ερώτηση εάν θα αλλάξει η στάση της Γερμανίας μετά τις εκλογές, είπε: «Σε αυτό το πλαίσιο, είναι σημαντικό και το ότι είμαστε πειστικοί σε ό,τι αφορά το πρωτογενές πλεόνασμα, αλλά και το ότι η υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων προχωρά πλέον με ικανοποιητικό ρυθμό. Από εκεί και πέρα, είναι ένα ζήτημα ευρύτερων ευρωπαϊκών εξελίξεων. Γνωρίζετε πολύ καλά ότι ο επόμενος χρόνος μπορεί και θα είναι, πιστεύω, καθοριστικός για την περαιτέρω εξέλιξη της ΕΕ. Έχουμε το θέμα της τραπεζικής ένωσης, της εμβάθυνσης της ενοποίησης των κρατών- μελών. Έχουμε μια σειρά από θέματα όπου η στρατηγική του Βερολίνου, μάλλον, δεν θα επηρεάζεται τόσο πολύ από τις διακομματικές ισορροπίες».

Δίνοντας το στίγμα των προτεραιοτήτων της κυβέρνησης ανέφερε πως «ο μεγάλος στόχος, ο πρωτεύων, είναι η καταπολέμηση της ανεργίας. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο μέσω της ανάπτυξης και η λέξη κλειδί για την ανάπτυξη είναι “ρευστότητα”. Λοιπόν, ενισχύεται αυτή η προσπάθεια. Οι ιδιωτικοποιήσεις, που πιστεύουμε ευλόγως ότι θα επιταχυνθεί ο ρυθμός τους, δίνουν το κλίμα, αλλάζουν το κλίμα στην οικονομία».

Σε ότι αφορά το ενδεχόμενο να αναθεωρηθεί η απόφαση για την επιβολή εισιτηρίου 25 ευρώ για όσους εργαζόμενους ασφαλισμένους κάνουν εισαγωγή στα νοσοκομεία είπε: «Το εισιτήριο αφορά την εισαγωγή για νοσηλεία σε νοσοκομεία. Αφορά μόνο εκείνους οι οποίοι έχουν εργασία και είναι πάνω από ένα επίπεδο εισοδήματος. Αν θέλετε, είναι μια μορφή αλληλεγγύης, γιατί έχουμε και έναν πολύ μεγάλο αριθμό ανασφάλιστων. Έχουμε έναν πολύ μεγάλο αριθμό ανέργων».


σχετικα αρθρα