Για ανοχή της κυβέρνησης απέναντι στη Χρυσή Αυγή έκανε λόγο ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νότης Μαριάς μετά την κατάθεσή του στον Άρειο Πάγο για το εθνικιστικό κόμμα.

«Προσκληθήκαμε στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργεί ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου σε σχέση με τη Χρυσή Αυγή. Υπήρξε μια τεράστια ανοχή από την πλευρά της κυβέρνησης απέναντι στη Χρυσή Αυγή, στις δεκάδες φασιστικές και ρατσιστικές επιθέσεις που έγιναν απέναντι σε Έλληνες πολίτες και σε μετανάστες. Μας ανησυχεί πάρα πολύ το ότι υπάρχει τεράστια διείσδυση της Χρυσής Αυγής μέσα στην ΕΛ.ΑΣ. και αυτό θα πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα, διότι θεωρούμε ότι αυτό αποτελεί κίνδυνο για την ίδια τη Δημοκρατία» δήλωσε ο κ. Μαριάς.
 
«Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, όπως και κάθε πολίτης, στηρίζουμε αποφασιστικά τις προσπάθειες και τις ενέργειες που κάνει η ελληνική Δικαιοσύνη και θεωρούμε ότι πρέπει να εφαρμοστεί τάχιστα το κράτος δικαίου και να επιβληθούν ποινές σε όσους βεβαίως αποδειχθεί ότι εμπλέκονται και ότι έχουν διαπράξει ποινικά αδικήματα. Αυτό είναι ένα ξεκάθαρο μήνυμα, γιατί η Δικαιοσύνη πρέπει να λειτουργήσει ανεπηρέαστα και να εφαρμοστεί το κράτος δικαίου» κατέληξε ο κ. Μαριάς.