Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε το υπουργείο Δημοσίας Τάξης σχετικά με την ανακοίνωση που εξέδωσε για την Έκθεση του Συνηγόρου του Πολίτη για τη ρατσιστική βία.

«Την ίδια ώρα που η Πολιτεία, με την πλήρη στήριξη της ελληνικής κοινωνίας, δίνει μάχη για την επιβολή της νομιμότητας και την προστασία του δημοκρατικού πολιτεύματος από τους άφρονες εξτρεμιστές της νεοναζιστικής βίας, ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν συντάσσεται αλληλέγγυος σε αυτή την προσπάθεια, αλλά επιχειρεί για λόγους μικροκομματικού λαϊκισμού να παραβιάσει ανοιχτές θύρες. Γνωρίζουν, αλλά αποσιωπούν, ότι κάθε έκθεση ή αναφορά για εγκληματικά περιστατικά διερευνάται και εντάσσεται πλέον σε ένα συνολικό πλαίσιο διερεύνησης για τη δράση της Χρυσής Αυγής, ύστερα από την πρωτοβουλία του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη να στείλει αναφορά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Ο κ. Δένδιας δεν δίστασε επίσης να συμπεριλάβει συμπληρωματικά σε αυτήν κατάλογο με περιστατικά στα οποία φέρεται να εμπλέκεται η Χρυσή Αυγή, τον οποίο του ενεχείρισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μανώλης Γλέζος» αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου.

«Κατά τα άλλα, το να ταυτίζει ο ΣΥΡΙΖΑ τη συντριπτική πλειοψηφία των αστυνομικών που επιτελούν με αυτοθυσία το έργο τους με τους όποιους επίορκους, αποτελεί μέγιστη προσβολή και ύβρη. Επίσης, αν και πρόκειται για σοβαρότατο ζήτημα, το να μιλά σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ για έλλειψη βούλησης σχετικά με την αντιμετώπιση της βίας, μοιάζει με ανέκδοτο» τονίζεται.