Μήνυση Καμμένου σε Πάχτα και «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.»

Μήνυση Καμμένου σε Πάχτα και «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.»

«Μηνυτήρια αναφορά για κακουργήματα» κατά του Χρήστου Πάχτα και της εταιρίας Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. κατέθεσε σήμερα το μεσημέρι ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του κόμματος, η μηνυτήρια αναφορά κατατέθηκε ενώπιον της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ευτέρπης Κουτζαμάνη «κατά του Χρήστου Πάχτα, δημάρχου Αριστοτέλη Χαλκιδικής, των εκπροσώπων της «Ελληνικός Χρυσός ΑΕ» και κατά παντός άλλου υπευθύνου για τα εγκλήματα που έχουν τελεστεί εις βάρος των κατοίκων της Χαλκιδικής και γενικότερα των κατοίκων της Βορείου Ελλάδος, από τη μεγάλη συγκέντρωση απαγορευτικών ποσοτήτων του επικίνδυνου για τη δημόσια υγεία, στοιχείου αρσενικό και την απόκρυψη για μεγάλο χρονικό διάστημα της συγκέντρωσής του στο πόσιμο νερό της Χαλκιδικής, καθώς και στο νερό που χρησιμοποιείται για άρδευση αγροτικών εκτάσεων και για το πότισμα των ζώων και των λαχανικών».

Σύμφωνα με τον κ. Καμμένο η μηνυτήρια αναφορά «συνοδεύεται από πληθώρα αποδεικτικών εγγράφων και στοιχείων και πρόταση μαρτύρων προς εξέταση».

 

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο