Για «αδιαλλαξία», αλλά και «διάλυση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης» κατηγορεί τους υπουργούς Παιδείας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Σταυρούλα Ξουλίδου, με αφορμή την κατάσταση που επικρατεί σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.

«Πώς μπορείτε να κωφεύετε σε μια ολόκληρη Πανεπιστημιακή κοινότητα που κραυγάζει ότι αδυνατεί πλέον να λειτουργήσει; Πώς μπορείτε να βάζετε λουκέτο στα μεγαλύτερα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της χώρας, με την πολιτική που εφαρμόζετε;», ερωτά τους δύο υπουργούς η κ. Ξουλίδου.

Καταλογίζει επίσης στους κ. Αρβανιτόπουλο και Μητσοτάκη ότι «κωλυσιεργούν επί σκοπώ να δώσουν λύση στο πρόβλημα, με αποτέλεσμα την αναστολή επ’ αόριστον των εγγραφών και των μετεγγραφών, αλλά και της ερευνητικής, εκπαιδευτικής και διοικητικής λειτουργίας των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων».

«Ο κίνδυνος να χαθεί το εξάμηνο είναι ορατός και η εικόνα της αποδιοργάνωσης οδηγεί σε απόγνωση τους φοιτητές και τις οικογένειές τους», προειδοποιεί η βουλευτής ζητώντας από τους δύο υπουργούς να αναλάβουν τις ευθύνες τους.