Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης, κ. Θεόδωρος Καράογλου, αναφορικά με την κυβερνητική πολιτική απέναντι στην ΕΛΒΟ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Εδώ και καιρό, έχουμε ζητήσει από την κυβέρνηση να αφήσει την αδράνεια και την αδιαφορία και να προχωρήσει σε ενέργειες και αποφάσεις προκειμένου να δώσει λύσεις για να συνεχίσει την ομαλή λειτουργία της η ΕΛΒΟ, μια πολύτιμη αμυντική βιομηχανία της χώρας που παράλληλα δίνει δουλειά σε, περίπου, 500 εργαζόμενους και εκατοντάδες άλλους σε δορυφορικές επιχειρήσεις.

Η λύση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος, η χρηματοδότηση των χρεών της επιχείρησης, η ανάθεση εργασιών από το Υπουργείο Άμυνας, η χορήγηση ρευστότητας για να προχωρήσουν οι παραγγελίες από τον Κυπριακό Στρατό και τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι ενέργειες, που επείγει να γίνουν σήμερα.

Δυστυχώς, για τους εργαζομένους -και όχι μόνο- οι προθέσεις των αρμόδιων υπουργών δεν φαίνεται να αλλάζουν και η επιχείρηση οδηγείται μαθηματικά σε κλείσιμο. Ανικανότητα, αδιαφορία ή άλλες σκοπιμότητες κρύβονται πίσω από αυτή την εξέλιξη;

Όποιος και αν είναι ο λόγος, καλούμε τον αρμόδιο υπουργό Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου, αλλά και τον υπουργό Άμυνας κ. Βενιζέλο να αλλάξουν άμεσα τακτική και να δώσουν λύσεις στο τεράστιο αυτό πρόβλημα.
Η Θεσσαλονίκη και η Β. Ελλάδα δεν αντέχουν άλλη ανεργία και άλλη αποβιομηχάνιση».