Η πιθανότητα κοινωνικής έκρηξης, να ξεπεραστούν δηλαδή τα όρια αντοχής της κοινωνίας μας, αποτελεί το μεγαλύτερο κίνδυνο που αντιμετωπίζει η Ελλάδα αυτή τη στιγμή, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος σε δηλώσεις του στο Reuters.

Για τη Χρυσή Αυγή, είπε ότι πρόκειται για ένα υποπροϊόν της κρίσης, αλλά όχι αυτόματα, σημειώνοντας πως η οικονομική κρίση δημιούργησε ένα πολύ καλό περιβάλλον για την ανάπτυξη ενός τέτοιου φαινομένου.

«Η Χρυσή Αυγή αποτελεί ακριβώς αυτό το πολιτικό και ιδεολογικό υποπροϊόν της κρίσης, στο πλαίσιο του λεγόμενου "αντιμνημονιακού" στρατοπέδου στο πολιτικό μας σύστημα», πρόσθεσε.

Στο ενδεχόμενο να παραιτηθούν μαζικά οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής από το αξίωμά τους στο κοινοβούλιο, ο κ. Βενιζέλος εκτίμησε ότι μια τέτοια κίνηση δεν αποτελεί απειλή αλλά ευκαιρία για να οργανωθεί το λεγόμενο συνταγματικό τόξο.

Και συμπλήρωσε: «Για την Χρυσή Αυγή, κάτι τέτοιο μια τέτοια μεθόδευση θα ήταν ένα είδος πολιτικής αυτοκτονίας. Ίσως η ιδέα είναι ότι κάτι τέτοιο θα αποτελούσε ένα είδος δημοψηφίσματος σε 15 εκλογικές περιφέρειες της χώρας».