Δημοσκόπηση στην Α' Αθήνας διενήργησε η εταιρία Pulse και δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα «Το Ποντίκι». 

Η διερεύνηση της πρόθεσης ψήφου στην Α’ Αθήνας ξεκίνησε πριν από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, διακόπηκε με το τραγικό συμβάν και συνεχίστηκε μετά. Εκτός λοιπόν από το τελικό αποτέλεσμα της δημοσκόπησης παρουσιάζονται και τα ποσοστά που συγκέντρωναν τα κόμματα πριν από το συμβάν και μετά.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα τα αποτελέσματα «πριν» και «μετά» είναι ενδεικτικά και με περιθώρια στατιστικού σφάλματος μεγαλύτερα από αυτό του συνολικού αποτελέσματος. 

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ προηγείται με 21,5%, ΣΥΡΙΖΑ 20,5%,ΠΑΣΟΚ 7,5%,ΑΝΕΛ 4%, Χ.Α 13%, ΔΗΜΑΡ 3%, ΚΚΕ 5,5%, Άλλο 7%, Λευκό-Αποχή 8,5% και Αναποφάσιστοι-Δεν απαντώ 9,5%. 

Στα αποτελέσματα πριν και μετά τη δολοφονία η εικόνα είναι οι εξής. (Στην παρένθεση το ποσοστό μετά το συμβάν). 

ΝΔ 20,5 (22,5), ΣΥΡΙΖΑ 20,5 (21), ΠΑΣΟΚ 7,5 (7,5), ΑΝΕΛ 4 (4), Χ.Α 14 (12), ΔΗΜΑΡ 3 (3,5), ΚΚΕ 5 (6), Άλλο 7 (6,5), Λευκό-Αποχή 9 (8) Αναποφάσιστοι-Δεν απαντώ 9,5 (9). 

Η εφημερίδα επισημαίνει τα εξής συμπεράσματα: 

• Είναι η πρώτη φορά, από τις εκλογές του Ιουνίου 2012, που η Χρυσή Αυγή καταγράφει ευδιάκριτη –αν όχι και μεγάλη- μείωση στο δημοκοπικό της ποσοστό, το οποίο πάντως διατηρείται διψήφιο και υψηλότερο του εκλογικού της.

• Θα πρέπει όμως να λάβουμε υπόψη μας ότι η Α’ Αθήνας αποτελεί ευνοϊκή και «σκληρή» περιοχή για τη Χρυσή Αυγή, οπότε δεν είναι σωστό να γενικεύσουμε το συμπέρασμα για το σύνολο της χώρας.

• Ως μεγάλος κερδισμένος εμφανίζεται η Νέα Δημοκρατία η οποία μοιάζει να «καρπώνεται» (εμμέσως ή αμέσως) το σύνολο των απωλειών της Χρυσής Αυγής.

• Ευδιάκριτη βελτίωση εμφανίζει και το ΚΚΕ, ενώ σταθερά ή με μικρές μεταβολές καταγράφονται τα υπόλοιπα κόμματα.