ΔΗΜΑΡ: Καμία ανοχή σε μηχανισμούς που υπονομεύουν τη δημοκρατική νομιμότητα

ΔΗΜΑΡ: Καμία ανοχή σε μηχανισμούς που υπονομεύουν τη δημοκρατική νομιμότητα

Την ανάγκη να αντιμετωπιστούν με αποφασιστικό τρόπο όλοι οι παράνομοι μηχανισμοί που υπονομεύουν τη δημοκρατική νομιμότητα διατυπώνει η ΔΗΜΑΡ με αφορμή και την ανάρτηση στο διαδίκτυο της «Κοινότητας Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων» (ΚΕΕΔ) που μεταξύ άλλων καλεί την κυβέρνηση σε παραίτηση.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι «όσο προχωρά η διερεύνηση για τη δράση της Χρυσής Αυγής, τα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας, καταγράφουν τον εγκληματικό χαρακτήρα της οργάνωσης, αλλά και τη διασύνδεσή της με κρατικούς και παρακρατικούς μηχανισμούς».

«Την ίδια ώρα δημοσιοποιούνται στοιχεία για παραστρατιωτικές, αντιδημοκρατικές κινήσεις εφέδρων, απόστρατων, "ομάδων πολιτοφυλακής" που ανοιχτά στρέφονται ενάντια στη συνταγματική και δημοκρατική ομαλότητα», συμπληρώνεται.

Η Δημοκρατική Αριστερά τονίζει ότι ήδη πριν ένα χρόνο είχε φέρει το θέμα των ταγμάτων εθνοφυλακής στη Βουλή με σχετική της επίκαιρη ερώτηση.

«Σήμερα χρειάζεται με αποφασιστικό τρόπο να αντιμετωπιστούν όλοι οι παράνομοι μηχανισμοί που υπονομεύουν τη δημοκρατική νομιμότητα και επιθυμούν να γυρίσουν τη χώρα σε σκοτεινές περιόδους. Καμία ανοχή. Καμία ταλάντευση!», καταλήγει η ανακοίνωση.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο