Ο Αλέξης Τσίπρας στον «αγιασμό» για την έναρξη της σχολικής χρονιάς είχε εκφράσει τη βεβαιότητα ότι "απ΄ αυτόν τον αγώνα θα ξεκινήσει ένα μεγάλο κύμα αντίστασης και ανατροπής" ενώ είχε δώσει το σύνθημα στους μαθητές... Τους κάλεσε να σταθούν στο πλευρό τον καθηγητών τους στον αγώνα που δίνουν και να στηρίξουν τις κινητοποιήσεις τους «με κάθε τρόπο».

Οι περισσότεροι μίλησαν για ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς την κατεύθυνση: «κλείστε τα σχολεία, κάντε καταλήψεις».

Η φράση μάλιστα του κ. Τσίπρα «Δεν τη βλέπω καλά την τρόικα» προεξοφλούσε τόσο το μέλλον των κινητοποιήσεων όσο και τον αντίκτυπο που θα είχαν.

Με αυτόν τον τρόπο άλλωστε «χτίστηκε» και το επιχείρημα ότι για τα κλειστά σχολεία δεν θα φταίνε οι καθηγητές, οι μαθητές οι καταλήψεις αλλά η τρόικα και η κυβέρνηση.

Το «σενάριο» ήταν έτοιμο μόνο που δύο εβδομάδες μετά και τα σχολεία λειτουργούν κανονικά. Οι καθηγητές ανέστειλαν τις κινητοποιήσεις του διαψεύδοντας έτσι τις προσδοκίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης για θερμό φθινόπωρο στην εκπαίδευση.

Στην Κουμουνδούρου εκτιμούσαν πως με αφετηρία τα σχολεία θα δημιουργείτο ένας ασφυκτικός κλοιός προς την κυβέρνηση με τις «σπίθες» από την εκπαίδευση να να ανάβουν φωτιές και σε άλλους κλάδους, γεγονός που θα μπορούσε να οδηγήσει σε ένα κλίμα κοινωνικής αναταραχής.

Η αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων στην εκπαίδευση -ναυαρχίδα του ΣΥΡΙΖΑ- σε συνδυασμό με την αναστολή των απεργιών στην υγεία και στα ασφαλιστικά ταμεία φέρνουν σε δύσκολη θέση την Κουμουνδούρου που βλέπει το σχέδιο αποδόμησης του κυβερνητικού έργου να καταρρέει. 

Οι ίδιοι οι καθηγητές, χθες το βράδυ αποφάσισαν την αναστολή των κινητοποιήσεων σε μία συνεδρίαση που κράτησε έως αργά τη νύχτα κατά την οποία δεν πέρασε η πρόταση για συνέχιση των κινητοποιήσεων.

Από την άλλη, όταν το  κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, κηρύσσει «ανένδοτο» ποντάροντας στις κινητοποιήσεις και επανάσταση στους δρόμους, χωρίς να έχει συγκεκριμένη πρόταση  είναι εύκολο να το «αδειάσουν»  οι σοβαροί άνθρωποι.

Ο κ. Τσίπρας έχει ποντάρει, πολλές φορές,  στην κατάρρευση της κυβέρνησης και μέχρι στιγμής χάνει… Αλέξη, χάσαμε, θα του πουν πολύ σύντομα και οι σύντροφοι του που χάνουν τη υπομονή τους με την άστοχη στρατηγική του, όπως του είπαν οι συνδικαλιστές του, που δεν κατάφεραν και ευτυχώς για χιλιάδες οικογένειες να βάλουν λουκέτο στα σχολεία.