Σημαντική θεωρείται για την Ελληνική διπλωματία η υπογραφή στρατιωτικής συνεργασίας της χώρας μας με την Αρμενία, η οποία υπεγράφη από τον αρχηγούς ΓΕΕΘΑ των δύο χωρών.

Η Δημοκρατία της Αρμενίας ενδιαφέρει πολύ την Αθήνα καθώς βρίσκεται σε μία περιοχή ευαίσθητη με στρατηγικό και οικονομικό ενδιαφέρον.

Ο Έλληνας αρχηγός ΓΕΕΘΑ Μιχαήλ Κωσταράκος ολοκλήρωσε την επίσημη επίσκεψη στη Δημοκρατία της Αρμενίας κατόπιν πρόσκλησης του εκεί ομολόγου του, στρατηγού Yuri Khatchaturov.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Αρμενίας κ. Serzh Sargsyan, κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο Γενοκτονίας των Αρμενίων και επισκέφθηκε το ομώνυμο Μουσείο. Επιπλέον ξεναγήθηκε στους χώρους του Πατριαρχείου Αρμενίας και επισκέφθηκε τον Καθεδρικό Ναό στην περιοχή Echmiadzin.

Στο πλαίσιο των συναντήσεων και των συνομιλιών υπογράφτηκε το Πρόγραμμα Στρατιωτικής Συνεργασίας για το έτος 2014 μεταξύ των δύο χωρών.

“Η συχνότητα των επαφών υψηλού επιπέδου μεταξύ των δύο πλευρών, στις οποίες εντάσσεται και η παρουσία μου εδώ σήμερα, αποτελεί απόδειξη των εξαίρετων διμερών σχέσεων και υπογραμμίζει τον στρατηγικό χαρακτήρα των σχέσεων αυτών” υπογράμμισε σε δήλωσή του ο Έλληνας αρχηγός ΓΕΕΘΑ Μιχαήλ Κωσταράκος και πρόσθεσε:

“Η στρατιωτική μας συνεργασία, αποτελεί μία ουσιαστική και σημαντική συνιστώσα των πολύπλευρων σχέσεων μας και υλοποιείται μέσω των ετησίων Προγραμμάτων Στρατιωτικής Συνεργασίας. Σήμερα είχαμε τη χαρά να υπογράψουμε το Πρόγραμμα Στρατιωτικής Συνεργασίας 2014, το οποίο περιέχει σημαντικές και αμοιβαία επωφελείς

δραστηριότητες. Είχαμε επίσης γόνιμες και πολύ ενδιαφέρουσες συνομιλίες με τον Στρατηγό Khatchaturov και πιστεύω ότι τα αποτελέσματα των συζητήσεων μας θα δώσουν μια νέα ώθηση στις ήδη εξαίρετες σχέσεις μεταξύ των Ενόπλων μας Δυνάμεων.

Επιπλέον, θα ήθελα να υπογραμμίσω ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ελλάδας διακρίνονται από εξωστρέφεια. Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Στρατηγό Χατσατούροφ για τη θερμή φιλοξενία και για τη συμβολή του στην εμβάθυνση της Στρατιωτικής Συνεργασίας μας.»

Γ. Κοκ.