Την εμπιστοσύνη του προς τις Ένοπλες Δυνάμεις εξέφρασε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος από την 114 Πτέρυγα Μάχης όπου βρέθηκε σήμερα το πρωί, προκειμένου να δει από κοντά την κοινή εκπαίδευση της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας με αντίστοιχοκλιμάκιο από το Κατάρ, το οποίο φιλοξενείται στη βάση της Τανάγρας.

Επίσης με την παρουσία του εκεί θέλησε να υπογραμμίσει το πόσο σημαντικό θεωρεί η χώρα μας τη συνεργασία της με το Κατάρ και στον στρατιωτικό τομέα.

“Η σημερινή επίσκεψη στην Τανάγρα είχε ένα συγκεκριμένο σκοπό. Να ενημερωθώ επιτόπου για τη συνεργασία που είναι σε εξέλιξη ανάμεσα στην Ελληνική Πολεμική Αεροπορία και την Πολεμική Αεροπορία του Κατάρ” δήλωσε ο Δ. Αβραμόπουλος και πρόσθεσε “αυτή η συνεργασία έχει ξεχωριστή σημασία. Αποδεικνύουμε ότι παρά την κρίση και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, εξακολουθούμε να έχουμε ένα αμυντικό σύστημα από τα καλύτερα, που το εμπιστεύονται και ξένες χώρες”.

Ο υπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εκπαίδευση πιλότων του Κατάρ από Έλληνες χειριστές που πετούν τον ίδιο τύπου μαχητικού αεροσκάφους (Μιράζ).

Επίσης ο κ. Δ. Αβραμόπουλος εξήρε τον αμυντικό σύστημα της χώρας και το υψηλό αίσθημα εθνικού καθήκοντος που διακατέχει όλα το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων.

Αξίζουν πράγματι συγχαρητήρια σε όλα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, διότι παρά τις αντίξοες συνθήκες και την πίεση που ασκείται από τη δημοσιονομική συγκυρία, ανταποκρίνονται στο καθήκον τους με αξιοπρέπεια, με αποτελεσματικότητα, με επαγγελματισμό, πάνω απ’ όλα όμως, με πατριωτική ψυχή. Αυτό είναι το μήνυμα που εκπέμπουν οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις. Μήνυμα ασφάλειας, σιγουριάς, σταθερότητας προς τους Έλληνες πολίτες αλλά και προς τη Διεθνή Κοινότητα. Διότι το εθνικό αμυντικό μας σύστημα, με το άριστο στελεχιακό δυναμικό, με τις εξαίρετες υποδομές, πραγματικά έχει αποδειχθεί ότι είναι ένας παράγοντας ασφάλειας, ειρήνης, συνεργασίας και σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή και πάντοτε στην υπηρεσία του διεθνούς δικαίου και της διεθνούς νομιμότητας.

Γ. Κοκ.