Ο γενικός γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Γ. Σούρλας μετά το πέρας της ημερίδας για την «Διαφάνεια στην Τοπική Αυτοδιοίκηση», που πραγματοποιήθηκε στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά, δήλωσε ότι «με δεδομένη πλέον τη βούληση των αιρετών της τοπικής αυτοδιοίκησης και την συνδρομή των πολιτών, προχωρούμε στην εξυγίανση στο χώρο αυτό, το σημαντικό βάθρο της Δημοκρατίας».

Παράλληλα, ο κ. Σούρλας τόνισε ότι «η πάταξη της διαφθοράς που οδήγησε τη χώρα μας στη χρεοκοπία προβάλλει ως επιτακτική ανάγκη και η διαφάνεια και η νομιμότητα αποτελούν εγγυήσεις για την έξοδο από την κρίση και για την διασφάλιση ευοίωνων προοπτικών για τη χώρα» και προσέθεσε ότι «πρέπει να αντιληφθούν οι πάντες ότι οι επίορκοι, οι απατεώνες, οι καταχραστές του δημοσίου χρήματος δεν έχουν καμία θέση πλέον στην κοινωνία που οικοδομούμε, με ηθικό υπόβαθρο, με πολίτες με ηθική συνείδηση και με αυστηρό κοινωνικό έλεγχο».

Την ημερίδα συνδιοργάνωσαν το υπουργείο Εσωτερικών και η Γενική Γραμματεία Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Ομιλητές ήταν ο υπουργός Εσωτερικών Ι. Μιχελάκης, ο δήμαρχος Καλλιθέας και πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κ. Ασκούνης, η αντιπρόεδρος Ελεγκτικού Συνεδρίου Φλωρεντία Καλδή, ο γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής Δ. Καλογερόπουλος, ο περιφερειάρχης Αττικής Γιάν. Σγουρός, οι δήμαρχοι Αθηνών Γ. Καμίνης, Πειραιά Β. Μιχαλολιάκος και Αγίων Αναργύρων Ν. Σαράντης.