"Υπάρχουν νόμιμοι μουφτήδες, έτσι όπως προβλέπονται από τον ελληνικό νόμο και τις διεθνείς συνθήκες", δήλωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, απαντώντας  στον πρωθυπουργό της Τουρκίας, Ρ. Τ. Ερντογάν, ο οποίος φέρεται να είχε πρόσφατα κατηγορήσει την ελληνική κυβέρνηση ότι δεν τήρησε το λόγο που είχε δώσει για αποδοχή του αιτήματος για εκλεγμένους μουφτήδες.

Στα θέματα της μουσουλμανικής μειονότητας που υπάρχει στην περιοχή της Θράκης, η ελληνική κυβέρνηση έχει συγκεκριμένες θέσεις και προτάσεις, δήλωσε ο κ. Πεταλωτής και παρατήρησε, καταρχήν, ότι θα πρέπει να γνωρίζουμε ακριβώς τις δηλώσεις του κ. Ερντογάν, ώστε να ξέρουμε σε ποιο χρονικό διάστημα αναφέρεται. "Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η μειονότητα να διασφαλίζει όλα τα δικαιώματά της σε θέματα θρησκείας, άσκησης των θρησκευτικών της καθηκόντων, παιδείας και σχέσεων με την πλειονότητα, με τον χριστιανικό πληθυσμό της περιοχής, και αυτά προσπαθούμε και τηρούνται με πολλή μεγάλη προσοχή", τόνισε κατόπιν.

Πρόσθεσε δε ότι "υπάρχει πάντοτε ανάγκη προσαρμογής των πολιτικών και αυτό έγινε και γίνεται σε βάθος χρόνου και όταν υπάρχουν αποφάσεις της κυβέρνησης θα ανακοινώνονται. Το πώς ζει η μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης είναι θέμα του πώς ζουν Έλληνες πολίτες μέσα στην ελληνική επικράτεια", ανέφερε, λέγοντας ότι αυτό είναι ένα "γενικό χαρακτηριστικό που απαντά και στον κ. Ερντογάν".

"Όπως ενδιαφέρεται η κυβέρνηση -και η κάθε κυβέρνηση, όχι μόνο η σημερινή-, για τη βελτιωμένη παροχή συνθηκών διαβίωσης και καθημερινότητας όλων των Ελλήνων πολιτών, το ίδιο γίνεται και με τους πολίτες της μειονότητας", κατέληξε.