Οι ρωσικές επενδύσεις στην Ελλάδα, η οικονομική συνεργασία των δύο χωρών, οι αποκρατικοποιήσεις και το ρεύμα τουριστών προς τη χώρα μας βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του υπουργού Εξωτερικών με Ευάγγελο Βενιζέλο με τον Σεργκέι Λαβρόφ.

Κατά τη συνάντηση, η οποία έγινε στο πλαίσιο της υπουργικής εβδομάδας της 68ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, οριστικοποιήθηκε η επίσκεψη του κ. Λαβρόφ στην Αθήνα, στις 30 Οκτωβρίου.

Συζητήθηκαν επίσης ζητήματα σχετικά με τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Sochi 2014 και την Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας, ενώ έγινε επισκόπηση του σημείου στο οποίο βρίσκονται οι διαδικασίες κύρωσης και επικύρωσης των διαφόρων διμερών συμβάσεων οι οποίες έχουν υπογραφεί. Ακόμη, συζητήθηκε η οργάνωση του Ελληνικού Έτους στη Ρωσία και του Ρωσικού Έτους στην Ελλάδα, το 2016, καθώς και η επικαιροποίηση του επόμενου Κοινού Προγράμματος Δράσης.

Πέραν των διμερών θεμάτων, η συζήτηση επεκτάθηκε στην πρωτοβουλία Λαβρόφ- Κέρι και στην επικείμενη απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για τη Συρία.