current views are: 2

27 Σεπτεμβρίου 2013
Δημοσίευση04:08

«Ο Σαμαράς και η θεωρία των δύο άκρων νομιμοποίησαν το ναζιστικό τέρας»

Βαρύτατες ευθύνες  για την ανάπτυξη της Χρυσής Αυγής επιρρίπτει ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση Σαμαρά. Με γραπτή ενημέρωση τους τα στελέχη της Κουμουνδούρου επισημαίνουν ότι η θεωρία των δυο άκρων νομιμοποίησε το ναζιστικό τέρας, το οποίο με την ασυλία των κατασταλτικών μηχανισμών  και την σιωπή  του φιλομνημονιακού συστήματος μεγάλωσε και αποθρασύνθηκε. 

Δημοσίευση 04:08’
αρθρο-newpost

Βαρύτατες ευθύνες  για την ανάπτυξη της Χρυσής Αυγής επιρρίπτει ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση Σαμαρά. Με γραπτή ενημέρωση τους τα στελέχη της Κουμουνδούρου επισημαίνουν ότι η θεωρία των δυο άκρων νομιμοποίησε το ναζιστικό τέρας, το οποίο με την ασυλία των κατασταλτικών μηχανισμών  και την σιωπή  του φιλομνημονιακού συστήματος μεγάλωσε και αποθρασύνθηκε. 

Γράφει ο Παναγιώτης Βασιλάκης

Βαρύτατες ευθύνες  για την ανάπτυξη της Χρυσής Αυγής επιρρίπτει ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση Σαμαρά. Με γραπτή ενημέρωση τους τα στελέχη της Κουμουνδούρου επισημαίνουν ότι η θεωρία των δυο άκρων νομιμοποίησε το ναζιστικό τέρας, το οποίο με την ασυλία των κατασταλτικών μηχανισμών και την σιωπή του φιλομνημονιακού συστήματος μεγάλωσε και αποθρασύνθηκε.

Ρωτούν ακόμα γιατί ενώ η πολιτεία είχε όλα αυτά τα στοιχεία  για την Χρυσή Αυγή στα χέρια της, δεν τα έστειλε νωρίτερα στην δικαιοσύνη  και καταλήγουν λέγοντας ότι η ομαλότητα και η ασφάλεια πηγαίνουν μαζί με την δημοκρατία τα δικαιώματα των πολιτών, το ισχυρό κοινωνικό κράτος.

Το κείμενο των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:  

«Το τέρας του νεοναζισμού κατάφερε να σηκώσει κεφάλι εξαιτίας της μνημονιακής βαρβαρότητας και χάρη στις σχέσεις του τόσο με το κράτος όσο και με επιθετικές μερίδες  του κεφαλαίου. Δηλαδή, κάποιοι καλλιέργησαν το έδαφος για να φουντώσει. Διαχρονικά, θέτοντας σε ασυλία το ρατσιστικό μίσος (όπως προκύπτει και από την έκθεση του Συνηγόρου του Πολίτη, αλλά και από κυβερνητικές επιλογές όπως η μη ψήφιση του αντιρατσιστικού νόμου), ακόμη και αναπαράγοντάς το, ιδιαίτερα στην προσπάθεια τους προεκλογικά να αλλάξουν την πολιτική ατζέντα από το μνημόνιο στην υποτιθέμενη απειλή από τους μετανάστες.

Κατόπιν, όταν το τέρας μπήκε στη Βουλή, με την απόφαση τους να συνεχίσουν να το αξιοποιούν για να χτυπήσουν τον βασικό τους αντίπαλο, τον ΣΥΡΙΖΑ. Χάιδευαν το τέρας και το έβαζαν στα σπίτια μας ως χαριτωμένο κατοικίδιο, μέσα από τις τηλεοράσεις και τις εφημερίδες τους. Στόχος τους ήταν η λαϊκή αγανάκτηση να κατευθυνθεί προς την Χρυσή Αυγή, για να μην πάει στην αριστερά, στον ΣΥΡΙΖΑ.

Τότε ήταν που ο κ. Σαμαράς και ακροδεξιοί σύμβουλοί του όπως ο Λαζαρίδης και ο Κρανιδιώτης διατύπωσαν την αθλιότητα της θεωρίας «των δύο άκρων» που νομιμοποιεί  το νεοναζιστικό τέρας, με προφανή στόχο να κατασυκοφαντήσουν τους κοινωνικούς αγώνες και να κοντύνουν την επιρροή του ΣΥΡΙΖΑ.  Όσο δεν τα κατάφερναν, τόσο χάιδευαν το τέρας, με αποτέλεσμα αυτό να μεγαλώνει και να αποθρασύνεται.  Συγκρότησε ακόμη και τάγματα δολοφόνων, οι επιθέσεις των οποίων απολάμβαναν αφενός την ασυλία των κατασταλτικών μηχανισμών και αφετέρου τη συνένοχη σιωπή του φιλομνημιακού μιντιακού συστήματος.

Όταν αυτή η ανοχή, η ασυλία και η θετική προβολή έφερε το τέρας ψηλά στις δημοσκοπήσεις, κάποιοι αντί έστω και τότε να ανησυχήσουν, διατύπωσαν δημόσια τις σκέψεις τους για το πώς θα συνεργαστούν μετεκλογικά με το τέρας, ώστε να αποτρέψουν την διαφαινόμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Σήμερα, όλοι εκείνοι που μέχρι χθες χάιδευαν το τέρας, παριστάνουν τους έκπληκτους για τη δολοφονική δράση της Χρυσής Αυγής.  

Πρώτος από όλους ο κ. Δένδιας, που όταν ο Guardian δημοσίευσε ότι στην αστυνομία υπάρχουν θύλακες της Χρυσής Αυγής και γίνονται βασανιστήρια, ο ίδιος απειλούσε την εφημερίδα με μηνύσεις (που ποτέ δεν έκανε). Προχθές, ο ίδιος βρέθηκε ξαφνικά με δεκάδες έτοιμους φακέλους για την εισαγγελία.  Και το ερώτημα είναι: αφού τους είχε έτοιμους γιατί δεν τους έστελνε πριν δολοφονηθεί ο Παύλος Φύσσας;

Η κυβέρνηση Σαμαρά υπογράφει ό,τι της βάζουν μπροστά της,  καταδικάζοντας σε ανέχεια και απόγνωση την συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, με πρόσχημα το «μικρότερο κακό», με πρόσχημα την «ομαλότητα» και την «ασφάλεια». Αλλά ομαλότητα και ασφάλεια για ποιους; Προφανώς, για τους δανειστές, τους σουλατσαδόρους των αγορών, τους εφοπλιστές, τους αετονύχηδες «επενδυτές» και τους τραπεζίτες. Ομαλότητα και ασφάλεια για την διατήρηση των σχέσεων αστυνομικών και Χρυσής Αυγής, κράτους και ναζιστικού παρακράτους.

Όμως αυτή η «ομαλότητα και ασφάλεια» σημαίνει φτώχεια και ανεργία για τους πολίτες, διάλυση, απόγνωση και οργή. Για τη χώρα σημαίνει δεσμά, εκποίηση και ομηρία στα παζάρια των δανειστών. Οι κ. Σαμαράς και Βενιζέλος δεν πρόκειται ποτέ να καταλάβουν ότι η ομαλότητα και η ασφάλεια πηγαίνουν μαζί με την κοινωνική δικαιοσύνη, τη δημοκρατία, τα δικαιώματα των πολιτών , την προστασία των αδύναμων, το ισχυρό κοινωνικό κράτος. Δεν γίνεται να αισθάνεται ασφαλές το σινάφι όσων πλουτίζουν από τα μνημόνια και, ταυτόχρονα, να αισθάνονται ασφαλείς οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι και η νεολαία.

Στον αντίποδα της μνημονιακής κυβέρνησης Σαμαρά- Βενιζέλου, η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ ενισχύει τη δημοκρατία, τα δικαιώματα, την κοινωνική δικαιοσύνη».


σχετικα αρθρα